til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Måltidets betydning i eldreomsorgen: Matomsorg, ernæring og matglede

Arrangør
NHO Service og Handel, Kost- og ernæringsforbundet i Delta
Dag
Onsdag 16/8 2023 13:00 - 14:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Mat
Språk
Norsk
Sted
MØR biffhus
Stedsbeskrivelse:
Andre etasje
Antall plasser i lokalet
70
 


Om arrangementet

Målgruppe

Ledere for offentlige velferdstjenester, helsepersonell, pårørende, politikere, ernæringsfaglige, kjøkkensjefer, bedriftsledere, markedsaktører og andre interesserte

Tema

Matomsorg og ernæringsarbeid er sentrale aspekter ved eldreomsorgen. Gode måltider kan forebygge underernæring, og bidrar til bedre helse og livskvalitet, både på institusjoner og i egen bolig. Dette seminaret tar sikte på å fremme bevissthet og kunnskap om matomsorgens betydning i eldreomsorgen, og presentere praktiske tiltak og suksesshistorier fra ulike aktører.

Mål

  • Øke bevissthet og kunnskap om matomsorgens betydning i eldreomsorgen.
  • Fremme samarbeid og kunnskapsdeling mellom ulike aktører innen eldreomsorgen.
  • Identifisere og diskutere praktiske tiltak og suksesshistorier for å forbedre matomsorgen i eldreomsorgen.
  • Skape en plattform for dialog og erfaringsutveksling mellom ulike aktører

 

Innledere

  1. Anita Vatland, Pårørendealliansen: Mat til eldre som helse- og trivselsfaktor
    • Erfaringer fra pårørende om betydningen av matkvalitet og måltidsopplevelser for eldre på institusjoner og i egen bolig.
    • Anbefalinger og innspill fra Pårørendealliansen for å forbedre matomsorgen i eldreomsorgen,
  2. Arnt Steffensen, Kost- og ernæringsforbundet i Delta: Faglige perspektiver på matomsorg i eldreomsorgen
    • Presentasjon av Kost- og ernæringsforbundets arbeid med å fremme ernæringskompetanse og kosthold i eldreomsorgen.
    • Aktuelle ernæringsutfordringer og behov hos eldre mennesker.
  3. Alf Helge Halland, Matvarehuset AS: Kvalitetsmat i eldreomsorgen
    • Presentasjon av Matvarehuset AS og deres arbeid med å levere kvalitetsmat til kommuner og institusjoner over hele landet.
    • Hva skal til for at kvaliteten på maten ivaretas helt fram til beboerens tallerken?
  4. Guro Berge Smedshaug, Helsedirektoratet: Etablering av matvert-funksjon på sykehjem og sykehus
    • Presentasjon av Helsedirektoratets arbeid med ernæringskompetanse i helsetjenesten, herunder å utvikle og etablere matvert-funksjonen
    • Utfordringer og muligheter knyttet til implementering av matvert-rollen i institusjoner.
  5. Beate Skretting, Ordfører Grimstad kommune: Maten skal både smake og gjøre godt
    • Presentasjon av ordførerens egne erfaringer med maten på institusjoner og hjemmetjeneste
    • Politiske valg og løsninger innen matomsorg

 

Paneldebatt: Veien videre for matomsorgen i eldreomsorgen

  • En paneldebatt med alle bidragsytere for å diskutere tiltak, utfordringer og muligheter for å forbedre matomsorgen i eldreomsorgen.

Kontaktperson
Jorulf Brøvig Silde, Bransjedirektør, Drift og Service i NHO Service og Handel, 95720116, jbs@nhosh.no
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
1348