Ledere for offentlige velferdstjenester, helsepersonell, pårørende, politikere, ernæringsfaglige, kjøkkensjefer, bedriftsledere, markedsaktører og andre interesserte
Tema
Matomsorg og ernæringsarbeid er sentrale aspekter ved eldreomsorgen. Gode måltider kan forebygge underernæring, og bidrar til bedre helse og livskvalitet, både på institusjoner og i egen bolig. Dette seminaret tar sikte på å fremme bevissthet og kunnskap om matomsorgens betydning i eldreomsorgen, og presentere praktiske tiltak og suksesshistorier fra ulike aktører.
Mål
Øke bevissthet og kunnskap om matomsorgens betydning i eldreomsorgen.
Fremme samarbeid og kunnskapsdeling mellom ulike aktører innen eldreomsorgen.
Identifisere og diskutere praktiske tiltak og suksesshistorier for å forbedre matomsorgen i eldreomsorgen.
Skape en plattform for dialog og erfaringsutveksling mellom ulike aktører
Innledere
Anita Vatland, Pårørendealliansen: Mat til eldre som helse- og trivselsfaktor
Erfaringer fra pårørende om betydningen av matkvalitet og måltidsopplevelser for eldre på institusjoner og i egen bolig.
Anbefalinger og innspill fra Pårørendealliansen for å forbedre matomsorgen i eldreomsorgen,
Arnt Steffensen, Kost- og ernæringsforbundet i Delta: Faglige perspektiver på matomsorg i eldreomsorgen
Presentasjon av Kost- og ernæringsforbundets arbeid med å fremme ernæringskompetanse og kosthold i eldreomsorgen.
Aktuelle ernæringsutfordringer og behov hos eldre mennesker.
Alf Helge Halland, Matvarehuset AS: Kvalitetsmat i eldreomsorgen
Presentasjon av Matvarehuset AS og deres arbeid med å levere kvalitetsmat til kommuner og institusjoner over hele landet.
Hva skal til for at kvaliteten på maten ivaretas helt fram til beboerens tallerken?
Guro Berge Smedshaug, Helsedirektoratet: Etablering av matvert-funksjon på sykehjem og sykehus
Presentasjon av Helsedirektoratets arbeid med ernæringskompetanse i helsetjenesten, herunder å utvikle og etablere matvert-funksjonen
Utfordringer og muligheter knyttet til implementering av matvert-rollen i institusjoner.
Beate Skretting, Ordfører Grimstad kommune: Maten skal både smake og gjøre godt
Presentasjon av ordførerens egne erfaringer med maten på institusjoner og hjemmetjeneste
Politiske valg og løsninger innen matomsorg
Paneldebatt: Veien videre for matomsorgen i eldreomsorgen
En paneldebatt med alle bidragsytere for å diskutere tiltak, utfordringer og muligheter for å forbedre matomsorgen i eldreomsorgen.
Kontaktperson
Jorulf Brøvig Silde, Bransjedirektør, Drift og Service i NHO Service og Handel, 95720116, jbs@nhosh.no