til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Har vi glemt barna i den ideologiske kampen om barnevernet?

Arrangør
NHO Geneo
Dag
Onsdag 16/8 2023 08:30 - 09:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Annet
Språk
Norsk
Sted
MØR biffhus
Stedsbeskrivelse:
Etasje 2
Antall plasser i lokalet
90
 


Om arrangementet

Få - om noen - velferdsområder får like stor oppmerksomhet som barnevernet, og de politiske skillelinjene er dype når det kommer til spørsmålet om det offentlige barnevernet i tillegg til offentlige og ideelle leverandører også skal bestå av tilbud fra private aktører. Karakteristikker som bendelormer og profitører om de private bidragsytere preger debatten. Men er denne oppmerksomheten egnet til å gi bedre tilbud til barn og unge som trenger hjelp fra barnevernet, og hvor er hensynet til barna i det politiske ordskiftet?  

For å løse de omfattende behovene til barn og unge med behov for hjelp fra barnevernet, må vi ha et barnevern med trygge og kompetente ansatte, og som er egnet til å tilpasse seg nåværende og fremtidige behov for mangfold og omfang av gode og trygge tjenester. Dette er et barnevern som setter barn og unges behov i sentrum, ikke ideologiske oppfatninger om eierskap og organisasjonsform.  

Disse deltar: 

  • Aina Dovland, daglig leder Næromsorg AS.

  • Ivar Stokkereit, fagsjef, Barneombudet.  

  • Iren Mari Luther, leder Yrkesseksjon helse- og sosial, Fagforbundet.

  • En pårørende. 

  • Kari Henriksen (Ap), kontroll- og konstitusjonskomiteen. 

  • Tage Pettersen (H), familie- og kulturkomiteen. 

  • Grunde Almeland (V), leder av familie- og kulturkomiteen.

  • Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo. 

Slik ser du arrangementet digitalt:

Via denne lenken kan dere se arrangementet live: https://app.myonvent.com/event/arendalsuka-nho-fellesskapet/ Registrering: Alle må registrere seg som bruker. Det eneste du trenger er å registrere navn, epostadresse og lage et passord. Dette trenger man kun å gjøre en gang. Etter at det er gjort, har du tilgang til samtlige arrangementer fra Næringslivets hus under Arendalsuka.

Kontaktperson
Reidar Holst Christensen, fagdirektør for helse og velferd i NHO Geneo, NHO Geneo, 92464301, reidar.holst.christensen@nhogeneo.no
Universell utforming
Nei
Servering
Ja
Sidevisninger
1732