til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Må vi velge mellom klima, natur og arbeidsplasser?

Arrangør
LO, Fagforbundet, El- og IT forbundet, Norsk Arbeidsmandsforbund, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, Industri Energi, Fellesforbundet, Norsk Tjenestemannslag, Norsk Flygerforbund, Forbundet for Ledelse og Teknikk, Fellesorganisasjonen, Handel og Kontor i Norge
Dag
Torsdag 17/8 2023 15:30 - 16:15
Arrangementstype
Samtale
Tema
Klima/miljø , Arbeidsliv
Språk
Norsk
Sted
Bankgården
 


Om arrangementet

I dette arrangementet ønsker LO å skape en diskusjon om hvordan vi skal ivareta naturhensyn, få til de nødvendige utslippskuttene, og sørge for rettferdig omstilling på samme tid.

Arrangementet åpnes av Klima- og miljøminister Espen Barth Eide som skal innlede om noen av dilemmaene han møter på i den nasjonale oppfølgingen av klima- og naturmålene som Norge har forpliktet seg til, samtidig som vi skal sørge for at omstillingen blir rettferdig.

LO sekretær Are Tomasgard og leder av Naturvernforbundet, Truls Gulowsen, skal dykke ned i en av næringene hvor dilemmaene i oppfølgingen av Paris-avtalen, Naturavtalen, og rettferdig omstilling kommer tydelig frem – nærmere bestemt mineralnæringen. Hvordan skal vi få mineraler nok til det grønne skiftet, og hvordan det skal gjøres med hensyn til folk, klima, natur, og miljø?

Ingrid Nergaard Fjeldstad, byråd for klima, miljø og byutvikling i Bergen kommune, og Elisabeth Mikalsen, ordfører i Røst kommune og representant fra partnerskapet Lofoten de Grønne Øyene er invitert til å snakke om deres arbeid for naturnøytralitet i deres kommuner.

Avslutningsvis blir alle paneldeltakerne utfordret til å svare på hvordan man kan sikre bosetting og arbeidsplasser samtidig som vi tar vare på naturen og får til en klimaomstilling.

Martine Aurdal skal lede paneldebatten. 

Medvirkende
  • Espen Barth Eide, Klima- og miljøminister, Arbeiderpartiet
  • Are Tomasgard, LO-Sekretær, LO
  • Truls Gulowsen, Leder, Naturvernforbundet
  • Ingrid Nergaard Fjeldstad, Byråd, Bergen Kommune
  • Martine Aurdal, Ordstyrer, Dagbladet
  • Elisabeth Mikalsen, Ordførerer i Røst Kommune, Lofoten de Grønne Øyene
Kontaktperson
Margit Lindgren, LO, 90602880
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
854