til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Å leve med hjernesvulstdiagnose - reddet liv skal også leves

Arrangør
Hjernesvulstforeningen
Dag
Torsdag 17/8 2023 10:15 - 11:00
Arrangementstype
Seminar
Tema
Helse
Språk
Norsk
Sted
Hjerneteltet
Antall plasser i lokalet
75
 


Om arrangementet

Livet med en hjernesvulstdiagnose i familien betyr for mange en ny start på livet. Hjernesvulster setter et varig avtrykk i hodet, og forandringene kan bli store. 

Pasienten, pårørende, kolleger og venner kan oppleve forandringer som er vanskelige å venne seg til. Mestring av den nye situasjonen krever kunnskap om hvordan livet leves best med diagnosen i sin nærhet. Hvordan kan man ta de rette valgene som hjernesvulstpasient når en ikke vet hva som skjer rundt neste sving? Hvordan skal man kunne støtte pasienten og ha ro og overskudd som pårørende?

Med fokus på lærings- og mestringsarbeid, riktig rehabilitering og prehabilitering for eventuelle tilbakefall, kan livet med hjernesvulstsykdom, følgeskader og seneffekter bli langt bedre enn om en skulle finne ut av alt på egen hånd. Hjernesvulstforeningen jobber for en bedre tilnærming til hele pasientreisen, med ønske om et helhetlig pakkeforløp. Som en del av dette er vi også med i All.Can Norge, som jobber for trygg utskrivning, gode pasientforløp sett fra pasientens side og prehabilitering som en faktor for vellykket kreftbehandling.

Vi tar praten om dette foran publikum i Hjerneteltet og bak skjermene for de som følger oss via strømming på følgende lenke: https://vimeo.com/event/3534334.

Medvirkende
  • Rolf J. Ledal, Generalsekretær, Hjernesvulstforeningen
  • Kirsti Bjune, Lege, Sunnaas sykehus
  • Annbjørg Hausken, Forløpskoordinator/nevrosykepleier, Haukeland universitetssykehus
  • Hedda Kise
Kontaktperson
Rolf J. Ledal, Hjernesvulstforeningen, 45907412
Universell utforming
Hørselshjelpemidler
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Nei
Sidevisninger
444