til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Hva er utviklingspolitikk uten psykisk helse?

Arrangør
FORUT, MHHRI, NTNU, SOS-barnebyer, Himalpartner, Adra, ICDP Norge og The Human Aspect
Dag
Onsdag 16/8 2023 11:00 - 12:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Internasjonalt
Språk
Norsk
Sted
Flavours of India
Stedsbeskrivelse:
1 etg
Antall plasser i lokalet
60
 


Om arrangementet

I Norges humanitære strategi (2019-23) er psykisk helse nevnt kun fire ganger, selv om UNDP, WHO og de norske organisasjonene fremhever psykisk helse som en av de grunnleggende behovene for stabilitet og utvikling.

I mange år har fokuset vært på infeksjonssykdommer og nå videre på ikke-smittsomme sykdommer, men hvor er fokuset på psykisk helse?

Under pandemien har flere kjent på viktigheten av psykisk helse som del av utviklingsperspektivet, og ikke minst at vi alle er en del av en større global sammenheng.

Strategien til Norge sier, “Videre er det en økende bevissthet om behovet for tjenester innen mental helse og psykososial støtte i det humanitære arbeidet.” uten at strategien nevner noe om hvordan Norge skal bidra til å dekke dette behovet. Så hvordan skal Norge snu og ta en tydelig posisjon i veien videre med en helhetlig utviklingspolitikk som inkluderer tydelige strategier rundt psykisk helse?

Bli med på panelsamtale på Flavours of India onsdag 16/08 kl 11-12:00, der Nettverket for Global Mental Helse møter ungdomspartiene AUF, Senterungdommen og Unge Høyre. Panelet skal se hvordan våre lovende ungdomspolitikere skal få psykisk helse tilbake på agendaen i utviklingsarbeidet.

Panelsamtalen ledes av The Human Aspect grunnlegger Jimmy Westerheim og eventet åpnes av Harald Thørud fra UNDP som løfter frem hovedfunnene i deres viktige rapport.

Eventet er drevet frem av FORUT, MHHRI, NTNU, SOS-barnebyer, Himalpartner, Adra, ICDP Norge og The Human Aspect, på vegne av Nettverket for Global Mental Helse.

Arrangementet vil også streames (10) ‪#‎globalmentalhelse‬ - Utforsk | Facebook

Medvirkende
  • Jimmy Westerheim, Ordstyrer, The Human Aspekt
  • Harald Thørud, Teamleder, UNDP
  • Halvor Enderud, GS, AUF
  • Ibrahim Ali, Internasjonal leder, Senterungdommen
  • Ola Svenneby, Leder, Unge Høyre
Kontaktperson
Ane Tosterud Holte, Internasjonal programkoordinator, FORUT, 99524432, ane@forut.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Nei
Sidevisninger
1033