til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Omstilling og kompetanse

Arrangør
Fagskolen i Viken
Dag
Tirsdag 15/8 2023 17:30 - 18:30
Arrangementstype
Samtale
Tema
Utdanning
Språk
Norsk
Sted
Bystyresalen - Arendal kultur- og rådhus
 


Om arrangementet

Arbeidslivets suksess i det grønne skiftet og den omfattende omstillingen av norsk næringsliv hviler på tilgangen til nødvendig kompetanse. Fagarbeiderens kompetanse framheves av arbeidslivet som spesielt viktig.

I denne programposten tar vi utgangspunkt i NHO og LO sin rapport "Kompetanse- og kunnskapsbehov for det grønne skiftet" og går i dybden på hvordan utdanningsinstitusjonene kan levere relevant kompetanse til rett tid for å imøtekomme behovene i fremvoksende næringer. Kan tilgangen på riktig kompetanse være et avgjørende beslutningsgrunnlag for bedriftsetableringer i Norge? Og, er det kanskje på tide å tenke nytt på hvordan vi tilbyr utdanning framover?

Vil vi ta opp viktige spørsmål og diskutere betydningen av kompetanse som en konkurransefordel i det grønne skiftet. Vi vil dykke ned i temaer som hvordan fagarbeideres kompetanse blir stadig mer ettertraktet av arbeidslivet og bruke eksempler på hvorfor fagskolene har en viktig rolle framover i samspill med høyere universitetene og høgskolene.

Sammen kan vi legge grunnlaget for et fremtidsrettet og komplementerende utdanningsløp som møter behovene til det arbeidslivet og sikrer at vi opprettholder velferdssamfunnet vårt i årene som kommer.

 

Vegard Einan (leder - NHO Oslo Viken) ,

Siv Henriette Jacobsen (Fylkesrådsleder - Viken fylkeskommune),

Stein Lier Hansen (Administrerende direktør - Norsk Industri)

Eirik Hågensen (Rektor - Fagskolen i Viken)

Sveinung Hovstad (Direktør - Innovasjon Norge)

Kontaktperson
Eileen Bergstrøm, Kommunikasjonsansvarlig, Fagskolen i Viken, 90066387
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
582