til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Skal det offentlige bare være leietaker på noen andres datamaskin?

Arrangør
Attac Norge, Fagforbundet
Dag
Mandag 14/8 2023 16:00 - 17:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Digitalisering
Språk
Norsk
Sted
Arendal bibliotek
Antall plasser i lokalet
90
 


Om arrangementet

Digitalisering av samfunnet er i full gang, men er det noen som har kontroll over det? Stadig oftere leser vi om digitaliseringskaos i helsevesenet, bekymrede foreldre, frustrerte lærere og brudd på personvernet.

Optimismen rundt det digitale samfunnet er stor, men trenger virkelig velferdsstaten «disruption» slik Silicon Valley og deres investorer er så glade i? Kan digitale verktøy og skyløsninger eid av amerikanske og kinesiske selskaper sikre offentlige tjenester? Hvilke alternativer finnes, og hva kan vi lære av andre europeiske land?

Fagforbundet og Attac inviterer til en samtale om alternativer til dagens digitaliseringspolitikk. Det finnes alternativer til dagens digitaliseringskaos! Det er mulig å utvikle en demokratisk digitalisering av landet som styrker velferdstjenester og felleskapet. Dette vil sikre innovasjon og verdiskaping i en prosess som kommer hele samfunnet til gode, men dette krever at politikerne tar ansvar.

Program 

Kl. 16.00

Velkommen

Trond Finstad, leder i yrkesseksjon kontor og administrasjon, AU i Fagforbundet: Digitalisering eller snikprivatisering?

Vi skal se nærmere på hvordan vi kan sikre at digitalisering av velferdstjenester ikke går på bekostning av arbeidernes rettigheter og demokratisk kontroll.  

Diego Marin, styreleder i Attac: veien til en demokratisk digitalisering

Digital suverenitet er avgjørende for å ha demokratisk kontroll. Digitalisering av skole, helsevesen og forvaltning kan ikke skje stykkevis og delt.

Kl. 16.50 

Digitalisering i årets lokalvalg, en samtale med lokalpolitikere fra Agder. 

Samtale ledes av Axel Fjeldavlil, rådgiver i tankesmien Agenda og tidligere leder og politisk nestleder i Elevorganisasjonen.

AP –  Gro Bråten, fylkesordførerkandidat i Agder.

SV – Mirell Høyer Berntsen førstekandidat til Agders fylkesting.

RØDT – Jon Espen Syversen, ordførerkandidat Arendal.

MDG – Torkil Vederhus, digitaliseringspolitisk talsperson i MDG.

 

Kontaktperson
Diego Marin Rios, Styreleder, Attac Norge, 41079393, diego@attac.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
1341