Altfor mange kommunale planer har gått ut på dato. Dette kan hindre oss i å nå de målene vi har satt for sosial bærekraft og annen samfunnsutvikling. Allikevel planlegges og bygges det etter utdaterte visjoner og mål.
Både profesjonelle utbyggere, politikere og innbyggere sliter med å forstå hva de kommunale arealplanene betyr og hvilke konsekvenser de får for byen, nabolaget og omgivelsene. Dette er en utfordring for demokratiet og deltagelse. Allikevel skrives og beskrives planene på et språk som kan være vanskelig å tolke.
Vi vet at mange lokalpolitikere kvier seg for å gå inn i plan- og bygningssaker i redsel for å rote seg inn i kompliserte og langdrøye prosesser. Opplever du at plan- og bygningsloven er en hemsko for dine ambisjoner for kommunen din?
Dette arrangementet utfordrer måten vi driver med arealplanlegging på og legger vekt på kommunikasjon, digitalisering og hvilke muligheter vi har til å påvirke by- og stedsutvikling gjennom gode prosesser og utarbeidelse av mer forståelige arealplaner.
Målgruppe:
Lokalpolitikere, planleggere og engasjerte innbyggere som ønsker å forstå og lykkes med å bruke planprosesser til å skape gode byer og steder.
Medvirkende
Per Arne Horne, administrerende direktør, Direktoratet for Byggkvalitet
Siri Martinsen, ordfører, Fredrikstad kommune
Alexander Falleth, designer, Fredrikstad kommune
Tarje Wanvik, direktør Plan og bygningsetaten, Bergen kommune.
Maren Hersleth Holsen,, divisjonsleder Plan og Urbanisme, Henning Larsen, Bygg Arena Arendal. 41 ledende bedrifter og foreninger i bygg, anlegg og eiendomsnæringen, 93001449, maren.hersleth.holsen@henninglarsen.com