til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Cockpitsamtale med klimaoptimistene: Hva er egentlig et bærekraftig matsystem?

Arrangør
Skift – Næringslivets klimaledere
Dag
Tirsdag 15/8 2023 10:00 - 10:30
Arrangementstype
Samtale
Tema
Mat , Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
S/S Nefertiti
Stedsbeskrivelse:
Båten er fortøyd ved gangbrua over Pollen
Antall plasser i lokalet
30
 


Om arrangementet

Et bærekraftig matsystem oppfyller klimamål samtidig som det sikrer næringsrik mat og god folkehelse. Det bevarer et sunt naturmiljø og biomangfold, styrker jord- og dyrehelse samt bidrar til sysselsetting og lokal verdiskaping.

  • Hvordan kan næringslivet bidra til at maten vi velger oppfyller klima- og naturmål?
  • Hvordan kan kunstig intelligens og digitalisering hjelpe virksomheter til å redusere matsvinn?
  • Hvordan kan vi i større grad velge sesongprodukter, og norske råvarer i langt større grad?
  • De nye kostrådene har skapt mye debatt de siste månedene, hvordan påvirker disse rådene egentlig?

Det store matskiftet, som Skift har utviklet, er en praktisk veileder med ti prinsipper for hvordan virksomheter kan bidra til et mer bærekraftig matsystem.

Gjennom bevisste valg kan vi alle bidra til redusert matsvinn, økt ressursutnyttelse og mer sirkulære løsninger.

Medvirkende
  • Jens Ulltveit-Moe, initiativtaker, Skift
  • Runar Hollevik, konsernsjef, NorgesGruppen
  • Gunnar Hovland, konsernsjef, Tine
  • Petra Axdorff, konsernsjef, BAMA Gruppen
  • Siri Fjellheim, rektor, NMBU
Kontaktperson
Torjus Kleiven Kandal, Skift – Næringslivets klimaledere, 45888894
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
1146