til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Paradise Rangers: Kunst som naturvern

Arrangør
Stavanger kommune
Dag
Onsdag 16/8 2023 16:30 - 17:15
Arrangementstype
Foredrag
Tema
By- og stedsutvikling , Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
Ytterst på Langbryggen
Stedsbeskrivelse:
Stavanger-teltet
Antall plasser i lokalet
80
 


Om arrangementet

Paradise Rangers er et selvutnevnt parkvesen som kjemper for å beskytte den urbane villmarken fra å bli undergravd av økonomiske og antroposentriske interesser! Til Arendalsuka presenterer Paradise Rangers hvordan de arbeider for å minimere avstanden mellom naturen og menneskene ved å tilføre ny kunnskap og metoder for å beskytte naturen i byen. 

I 2020 ble Paradise Rangers dannet som et bidrag til et byutviklingsprosjekt ledet av Stavanger kommune. Prosjektet har fått navnet Sjøkanten, og har som formål å øke innsikten i bruk av kunst som kunnskap og metode innen byutvikling og planarbeid, spesielt i forhold til utbyggingen av postindustrielle områder langs sjøkanten i Paradis og Hillevåg i Stavanger Sentrum.

Paradise Rangers består av kunstnerduoen Hans Edward Hammonds og Maiken Stene, i tillegg til alle andre rangere som har blitt vervet gjennom å sverge den Paradisiske Ed. Paradise Rangers er et Velferden UTE prosjekt, og en del av programmet til Velferden Sokndals Scene for Samtidskunst. Velferden er en kunstnerdrevet arena for tverrfaglig undersøkelse av forholdet mellom menneske og natur. Velferden er lokalisert i Sokndal Kommune, i et spennende landskap preget av over 150 år med gruvedrift. 

Arrangør: NEB-STAR

Medvirkende
  • Maiken Stene, kunstner, Velferden Sokndals Scene for Samtidskunst
  • Hans Edward Hammonds, kunstner, Velferden Sokndals Scene for Samtidskunst
  • Helene Eiliott, rådgiver, Stavanger kommune
Kontaktperson
Helene Eiliott, Stavanger kommune, +4745028785
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Nei
Sidevisninger
590