til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Roten til alt godt – må vi legge om jordbruket for å redde matjorda?

Arrangør
Denofa, Sopra Steria Footprint
Dag
Onsdag 16/8 2023 13:00 - 14:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Klima/miljø , Mat
Språk
Norsk
Sted
Arendal kino
Stedsbeskrivelse:
Nede
Antall plasser i lokalet
45
 


Om arrangementet

100 millioner dekar matjord forsvinner hvert år. Samtidig trenger vi å øke matproduksjonen med 50% frem mot 2050. Det går ikke opp.

Stadig flere peker på at dagens konvensjonelle landbruksmetoder bidrar til at matjord forsvinner i raskt tempo. Plogen er etter sigende den store synderen. Fordi vi mister så mye som 1-2% matjord i året, vil vi med dagens landbruk ha brukt opp matjorda om 60-100 år. Vi spør derfor: Er regenerativt landbruk nøkkelen? Må vi ta frem gamle metoder, eller finnes det moderne teknikker som gjør regenerering av matjord enklere og mer effektiv – også i stor skala. Hvilke incentiver trenger bøndene for å endre praksis? Når skal regenerativt landbruk bli politikk i Norge? I dag har vi faktisk ingen politikk som gjør det trygt for bonden å legge om driften og ta bedre vare på matjorda. Har 100 år med inntektspolitikk vært en bjørnetjeneste for norsk landbruk?

Vi inviterer ledende politikere, Bondelaget og noen av de fremste matprodusentene til debatt om hvordan vi skal stoppe tapet av norsk matjord. Med oss har vi bl.a. Sveinung Rotevatn (V), Lars Haltbrekken (SV), Rasmus Hansson (MDG), Ola Hedstein i Rethink Food, Gudbrand Quale, bonde og driver av Horgen Gård, Kjell Rakknes, konserndirektør i Nortura og Hans Petter Olsen, CEO i Denofa. 

Kontaktperson
Johanne Kjuus, Sopra Steria, 48281958, johanne.kjuus@soprasteria.com
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
650