til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Gjenoppbygging av Ukraina mot en betydelig fornybar kraftprodusent i Europa

Arrangør
Itera
Dag
Torsdag 17/8 2023 14:30 - 15:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Energi , Digitalisering
Språk
Norsk
Sted
DN-teltet
Antall plasser i lokalet
100
 


Om arrangementet

Hvordan kan gjenoppbyggingen av Ukraina bli en gamechanger for det grønne skiftet? Og hvordan kan vi samtidig gjøre teknologiindustrien i Norge til en digital supermakt i en verden basert på fornybar energi?

Planleggingen av gjenoppbyggingen av Ukraina pågår for fullt, og blant viktige europeiske initiativ finner vi Ukraine Recovery Conference 2023 i London som ble arrangert i juni. Her deltok toppledere fra 400 internasjonale virksomheter og investeringsmiljøer sammen med sentrale myndigheter og virkemiddelapparat fra 60 land for å gjøre gjenoppbyggingen av Ukraina til en moderne, bærekraftig og robust økonomi, på vei inn i EU og NATO.   

Blant temaene på konferansen var fornybar energi, og hvordan man kan utvikle Ukraina til å bli en betydelig produsent av fornybar energi til Europa. Ifølge Rystad Energy har Ukraina et potensiale på 300 GW innen vind og sol i Europa i 2040+. Til sammenligning er dette 10 ganger større enn den norske regjeringens ambisjon på 30 GW på havvind i 2040.  

I denne sesjonen under Arendalsuka vil vi sammen med viktige stemmer fra norsk politikk og næringsliv diskutere disse temaene og prøve å komme nærmere løsningene.

Kom hit for å få den siste oppdateringen på å drive forretning i og med Ukraina, og lær mer om mulighetsrommet som finnes her for norske bedrifter. 

Detaljert program og gjester blir annonsert fortløpende.

Medvirkende
  • Eivind Vad Petersson, Statssekretær, Utenriksdepartementet
  • Elisabeth Svanholm Meyer, Director Division Tourism and Special Assignments, Innovasjon Norge
  • Jon Marsh Duesund, Consulting Partner, Rystad Energy
  • Arne Mjøs, CEO, Itera
Kontaktperson
Ole Morten Damlien, Kommunikasjonsdirektør, Itera, +47 905 69 408, Ole.Morten.Damlien@itera.com
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Nei
Sidevisninger
1007