til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Kunstig intelligens redder klima, eller?

Arrangør
Atea Norge AS
Dag
Onsdag 16/8 2023 15:00 - 15:50
Arrangementstype
Samtale
Tema
Klima/miljø , Digitalisering
Språk
Norsk
Sted
Torvet 5
Antall plasser i lokalet
50
 


Om arrangementet

Over halvparten av oss tror teknologiske løsninger kommer til å løse klimaproblemene. Kunstig intelligens (KI) representerer et veiskille for teknologisk utvikling, også innen klimaarbeid.

For mange virksomheter er det et uttalt ønske at bærekraft skal være styrende for beslutningene vi tar. Samtidig går teknologiutviklingen så raskt at vi får en følelse av vinn eller forsvinn hvis vi ikke griper mulighetene som kommer. Og noen av de som er flinkest i på å utnytte de teknologiske mulighetene, har ikke nødvendigvis bærekraft høyt på agendaen. Kinesiske Shein bruker KI på en måte som gjør at H&M og Zara ser ut som dinosaurer, og omsetter for mer enn begge selskapene til sammen, men med store negative følger for klima og miljø. Når KI møter styrerommet, hvem vinner - markedskreftene eller klimaet og samfunnet? Klarer vi å finne en måte å bruke den nye teknologien på som finner en balanse mellom bærekraft, samfunn og lønnsomhet, som også inkluderer de nødvendige etiske retningslinjene bak utviklingen?

Vi gjør opp status etter ett år med Åpenhetsloven, EUs kommende taksonomi og det siste årets teknologiske muligheter. Vil teknologien redde oss, eller trenger vi både flere insentiver og regulative endringer?

Medvirkende
  • Elisabeth Nissen Eide, Leder for Bærekraft og Compliance, Atea
  • Sigrun Gjerløw Aasland, Daglig leder, Zero
  • Leonora Onarheim Bergsjø, Leder, Norsk råd for digital etikk (NORDE)
  • Bjørn Olstad, Corporate Vice President, Microsoft
  • Anne Dingstad, CEO, Saga Robotics
Kontaktperson
Vibeke Hyttan, Atea Norge AS, 97512882
Twitter:
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Nei
Sidevisninger
1052