til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Vår største trussel er digital og ingen har den på agendaen

Organizer:
Atea Norge AS
Day
Tirsdag 15/8 2023 16:00 - 16:50
Event type:
Debatt
Subject:
Samfunnssikkerhet og beredskap , Digitalisering
Language:
Norsk
Place:
Castelle
Number of seats
50
Internet streaming:
 


Summary

E-tjenesten, PST og NSM peker på Russland som en uforutsigbar nabo for Norge. Også forholdet mellom Kina og vesten er spent. Vi lever i en verdenssituasjon hvor fremmede makter er freidigere og mer truende enn tidligere.

På tross av at både kommuner og bedrifter opplever flere dataangrep, er det fremdeles en abstrakt fare mange satser på at ikke skal ramme. De fleste virksomheter mener selv de har fokus på IT-sikkerhet, men rundt halvparten har ikke ansatte eller innleid hjelp som arbeider dedikert med sikkerheten og de fleste har heller ikke planer om å øke investeringene i IT-sikkerhet fremover. Det viser en ny undersøkelse fra Atea blant 610 virksomheter.

Nortura, Amedia og Nordland fylkeskommune er av dem som har vært rammet av dataangrep. Det førte blant annet til at 10 000 elever mistet tilgang til læringsverktøy og det er mulig at personopplysningene til 18 000 kom på avveie. I tillegg kommer det økonomiske aspektet, på tre år estimerte man at dataangrep kostet norske virksomheter nærmere en milliard kroner.

Hvorfor er vi ikke bedre digitalt rustet? Hva vil den nye loven om digital sikkerhet ha å si? Og hva skal egentlig til for å stå imot det stadig mer kompliserte trusselbildet?

Participants:
  • Thomas Tømmernes, Leder for IT-sikkerhet, Atea
  • Olav Skard, Avdelingsdirektør, Nasjonalt cyberkrimsenter , Kripos
  • Anders Løvøy, Ansvarlig redaktør, Computerworld
  • Ingunn Foss, Stortingsrepresentant, Høyre
Contact person:
Vibeke Hyttan, Atea Norge AS, 97512882
Twitter:
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Food:
Nei
Page views:
1397