til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Nordiske kostråd: Vi bør spise mer planter, mindre kjøtt. Hva nå, Norge?

Arrangør
EAT, Corporate Communications, Kearney, Norsk bonde og småbrukarlag
Dag
Mandag 14/8 2023 17:30 - 18:45
Arrangementstype
Debatt
Tema
Helse , Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
MS Brisen
Stedsbeskrivelse:
Nedre dekk
Antall plasser i lokalet
100
 


Om arrangementet

De nye kostholdsrådene for Norden og Baltikum ble lansert i juni, for første gang med bærekraft integrert i anbefalingene. De nye rådene går i korthet ut på at vi bør spise mer planter, og mer variert mat, men mindre kjøtt. De skapte mye støy.

Nå går turen til hvert enkelt land for å oppdatere sine nasjonale kostholdsråd på basis av det nordisk-baltiske arbeidet, og dette gjelder selvsagt også Norge.

  • Hvordan skal så vi integrere klima og miljø i våre helse-baserte kostholdsråd?
  • Hva med faktorer som nasjonal selvforsyningsgrad, levevilkår for bøndene våre og distriktspolitiske målsettinger?
  • Hvorfor er det så vanskelig å få på plass en mer helhetlig mat- og landbrukspolitikk? Der kostholdsråd, landbruksstøtteordninger, avgiftspolitikk, helsepolitikk, regulering av markedsføring henger sammen og drar i samme retning?
  • Er det mulig å ha en reell dialog om denne tematikken? 

EAT, Norsk bonde- og småbrukarlag, Corporate Communications, og Kearney inviterer deg til å finne ut om det faktisk er mulig.

Medvirkende
  • Gunhild Stordalen, Arbeidende styreleder, EAT
  • Linda Hofstad Helleland, Stortingsrepresentant, Høyre
  • Alfred Bjørlo, Stortingsrepresentant, Venstre
  • Tor Jacob Solberg, Styreleder, Norsk bonde og småbrukarlag
  • Geir Olsen, Partner, Head of Europe, Kearney
  • Tove Elise Madland, Stortingsrepresentant, Arbeiderpartiet
  • Jens Ulltveit-Moe, Konsernsjef, Umoe
Kontaktperson
Olav Kjørven, CEO, EAT, 90223145
Twitter:
Universell utforming
Tegnspråktolking
Hørselshjelpemidler
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
1677