De nye kostholdsrådene for Norden og Baltikum ble lansert i juni, for første gang med bærekraft integrert i anbefalingene. De nye rådene går i korthet ut på at vi bør spise mer planter, og mer variert mat, men mindre kjøtt. De skapte mye støy.
Nå går turen til hvert enkelt land for å oppdatere sine nasjonale kostholdsråd på basis av det nordisk-baltiske arbeidet, og dette gjelder selvsagt også Norge.
Hvordan skal så vi integrere klima og miljø i våre helse-baserte kostholdsråd?
Hva med faktorer som nasjonal selvforsyningsgrad, levevilkår for bøndene våre og distriktspolitiske målsettinger?
Hvorfor er det så vanskelig å få på plass en mer helhetlig mat- og landbrukspolitikk? Der kostholdsråd, landbruksstøtteordninger, avgiftspolitikk, helsepolitikk, regulering av markedsføring henger sammen og drar i samme retning?
Er det mulig å ha en reell dialog om denne tematikken?
EAT, Norsk bonde- og småbrukarlag, Corporate Communications, og Kearney inviterer deg til å finne ut om det faktisk er mulig.
Medvirkende
Gunhild Stordalen, Arbeidende styreleder, EAT
Linda Hofstad Helleland, Stortingsrepresentant, Høyre
Alfred Bjørlo, Stortingsrepresentant, Venstre
Tor Jacob Solberg, Styreleder, Norsk bonde og småbrukarlag