til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Kan norsk landbruk tilby et liv verdt å leve?

Arrangør
MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Melk.no, Opplysningskontoret for Meieriprodukter, Opplysningskontoret for Brød og Korn
Dag
Onsdag 16/8 2023 15:30 - 16:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Klima/miljø , Helse
Språk
Norsk
Sted
Barrique øl og vinstue
 


Om arrangementet

Husdyrproduksjon har gjennomgått en intensivering de siste 70 årene. Vi har i dag færre drøvtyggere enn i 1945, samtidig som dyra produserer mer. Tilgjengeligheten og forbruket av animalske produkter har økt. Hva innebærer dette?Behovet for mer åpenhet i produksjonen av matvarer har økt de siste årene. Ikke minst i produksjoner der dyr involveres. Er dagens kjøttforbruk forenlig med etisk og bærekraftig matproduksjon? Hvordan fungerer logikken vår omkring disse spørsmålene? Landbruket har lykkes med å øke produksjon av rimelige animalske produkter til befolkningen. Men hvem betaler prisen?

Deltakere:
• Anne Zondag, samfunnsanalytiker i MatPrat
• Heidi Bjerkan, Michelin-kokk med fokus på dyrevelferd
• Erica Hogstad Fjæran, leder, Foreningen Norske Etologer
• Gunnar Alstad, Norges Bondelag
• Morten Tønnesen, Rådet for dyreetikk 

Medvirkende
  • Anne Zondag, Samfunnsanalytiker, Matprat
  • Heidi Bjerkan, Michelin-kokk med fokus på dyrevelferd
  • Erica Horgan, Leder, Foreningen Norske Etologer
  • Gunnar Alstad, Norges Bondelag
  • Morten Tønnesen, Rådet for dyreetikk
Kontaktperson
Elise Feiring Myrtrøen, MatPrat, 97074356, elise.feiring.myrtroen@matprat.no
Universell utforming
Nei
Servering
Ja
Sidevisninger
1117