til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Bærekraftig kosthold; Mer enn valget mellom animalsk og planter

Arrangør
MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no), Opplysningskontoret for brød og korn
Dag
Onsdag 16/8 2023 12:00 - 13:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Klima/miljø , Mat
Språk
Norsk
Sted
Barrique øl og vinstue
 


Om arrangementet

Flere har stilt spørsmål ved om arbeide med å innlemme bærekraftvurderinger i revideringen av kostholdsanbefalinger har god nok forankring i nasjonale forhold. Det er påpekt at manglende bredde i vurderingen av bærekraft og en for negative vurderinger av animalsk produksjon.Har rapporten et godt nok vitenskapelig grunnlag for å si noe om bærekraftig matproduksjon i Norge? Hvilke konsekvenser vil rapporten ha for norsk matproduksjon om anbefalingene blir en del av kostrådene?

Deltagere:
• Katrine Lekang, bærekraftekspert med doktorgrad i biologi, MatPrat
• Emil Beddari, bærekraftige matsystemer, Fremtiden i våre hender
• Anders Bjartnes, redaktør Energi og klima
• Vilde Haarsaker, assisterende generalsekretær, Småbrukarlaget
• Ibrahim Ali, Politisk nestleder, Senterungdommen

Kontaktperson
Elise Feiring Myrtrøen, MatPrat, 97074356, elise.feiring.myrtroen@matprat.no
Universell utforming
Nei
Servering
Ja
Sidevisninger
1256