I dag står fôrproduksjonen til landbruket og havbruket for en del klimautslipp. Nofima har forskere i verdensklassen innen fôr og fôrteknologi. Derfor bruker vi mye ressurser på regjeringens samfunnsoppdrag om at alt fôr skal være fra bærekraftige kilder innen 2030. Sammen med andre forskningsmiljøer kan vi bidra til at målsettingen nås.
Nofima og Nibios øverste ledere innleder med sine perspektiv før industrien forteller sin virkelighetsoppfatning. Innleggene etterfølges av en debatt med politikere fra regjering og Storting.
Nofimas Bente Torstensen starter med å presentere det store bildet. Deretter vil Nibio fortelle om byggingen av deres proteinfabrikk, Forskningsrådet vil ta for seg hvordan de forbereder seg på samfunnsoppdraget og Erik Jan vil beskrive utfordringer knyttet til fiskehelse og pelletskvalitet.
Paneldebatten vil dreie seg om følgende:
Politikerne ønsker å redusere mengden CO2 ved å bruke mere lokale råvarer i fôrproduksjonen. Klarer forskere i samarbeid med industri og myndigheter å løse utfordringene innen 2030?
Her deltar:
Hilde Talseth, Direktør Bærekraftig Innovasjon, Norsk Kylling
Karianne B Bråthen, Stortingsrepresentant - Næringskomiteen, Arbeiderpartiet
Leif Kjetil Skjæveland, Ansvarlig for Bærekraft og samfunnskontakt, Skretting