Dette var et arrangement i 2023.
Vi inviterer til et hyggelig bordfellesskap og enkel lunsj – og forteller om hva vi har gjort for å skape matglede hos barn og ansatte ved våre barnevernsinstitusjoner.
“Suppe,såpe og frelse” har vært ett viktig slagord i Frelsesarmeen og et uttrykk for verdier. Tanken om at vi har fysisk,psykisk, sosiale og åndelige behov, gir oss en helhetlig innfallsvinkel i møte med det enkelte menneske.Vi tror at mat , både hva og hvordan vi spiser, har stor betydning for hvordan vi har det.
Frelsesarmeen drifter i dag 16 avdelinger, hvor det i løpet av ett år, bor ca. 80 barn / ungdom ,som blir ivaretatt av våre mange kompetente ansatte. Fordi ernæring og helse er ett fokusområde, hadde vi behov for å kartlegge kunnskap rundt det Svarene vi fikk viste at de ansatte ikke hadde dette i sin opplæring, og derfor hadde veldige ulike forutsetninger. Dette førte igjen til at standarden ble veldig tilfeldig og ulik ut fra den som er var/er på vakt. Vi ønsket å heve standarden og kunnskapen både hos barn/ungdom og ansatte. Vi inngikk derfor ett samarbeid med masterstudenter på Oslo Met.som igjen førte til oppskriftshefte 1-2-3 Digg Mat. Ett av tiltakene for å få dette ut i praktisk læring, er en samarbeidsavtale med “ Unge kokker”, som besøker avdelingene og tilrettelegger for matkurs med beboere og ansatte.
Vi ønsker å dele med dere våre tanker rundt begrepene
Våre tanker rundt hva som fører til mestring og matglede hos våre barn/ og unge.
Sammenhengen mellom psykisk og fysisk helse og ernæring.
Matkunnskap hos ansatte i lys av miljøterapi.
MÅLGRUPPE? Ansatte i institusjoner og tiltak med heldøgndrift .