Dette var et arrangement i 2023.
Dersom Norge vil bruke 11 milliarder kroner (et tenkt tall) på å bygge helseindustri i Norge, hvordan bruke dem best? Til å etablere flere oppstartsbedrifter, til å flytte fram selskapene i utviklingsfase eller sikre norsk eierskap av selskaper like før inntektene strømmer inn.
Vi har invitert fire bedriftsledere som har vært gründere eller ledere av helseindustri i vekst og spurt hva de mener er de viktigste suksessfaktorene for å lykkes. Hva har vi i Norge og hva er det vi mangler om vi skal lykkes i ambisjonen om å bygge en kraftfull helseindustri med eksportinnteker? Det er i år 10 år siden legemidlet Xofigo fikk markedsføringstillatelse, blir det hyppigere suksesser med NFDs nye veikart for bygging av helseindustri?
Program:
12.00 – 12.05
Velkommen, innledning - Ole Kristian Hjelstuen, Adm.dir Inven2
12.05 – 12.35
Korte innlegg og debatt fra fire bedriftsledere om hva de mener er de viktigste faktorene for suksess, hva som var viktige pivotalhendelser og deres synspunkter på hva vi har i Norge som fungerer/ikke fungerer:
Cathrine Thomassen, Adm.dir GE Healthcare Norge. Teknologiske legemidler. Lang fartstid i GEHC, som står for nesten halvparten av eksportinntektene fra norsk helseindustri. Ca 800 ansatte.
Kari Krogstad. Adm.dir Medistim. Medtech. Har tatt selskapet gjennom vekstfase, økte eksportinntekter og etablering av underenheter utenfor Norge. Tidligere leder for Invitrogen og har hatt ulike roller i flere selskaper.
Kjetil Hestdal. Leder av Photocure i mange år, fra utviklingsprosjekt til etablering av to produkter på markedet. Legemidler, med teknisk komponent. En av få som har ledet arbeidet med å ta en norsk legemiddelkandidat hele veien fra reagensglass til marked, utenfor et stort selskap. Har etablert flere selskaper senere.
Thomas Ramdahl. Gründer og adm.dir i Algeta som ble etablert i 1997. Legemidler. Har ledet arbeidet med å ta en norsk legemiddelkandidat hele veien fra reagensglass til markedsklar, de siste årene i samarbeid med Bayer. Er styreleder/styremedlem i flere internasjonale biotek-selskaper.
12.35 – 13.00
Debatt og oppsummreing med Jonas Einarsson: