til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Hvordan bygge helseindustri i Norge – anbefalinger fra de som har gjort det før

Arrangør
Inven2, RadForsk
Dag
Tirsdag 15/8 2023 12:00 - 13:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Innovasjon , Helse
Språk
Norsk
Sted
Thon hotel Arendal
Stedsbeskrivelse:
Sal 2
Antall plasser i lokalet
110
 


Om arrangementet

Dersom Norge vil bruke 11 milliarder kroner (et tenkt tall) på å bygge helseindustri i Norge, hvordan bruke dem best? Til å etablere flere oppstartsbedrifter, til å flytte fram selskapene i utviklingsfase eller sikre norsk eierskap av selskaper like før inntektene strømmer inn.

Vi har invitert fire bedriftsledere som har vært gründere eller ledere av helseindustri i vekst og spurt hva de mener er de viktigste suksessfaktorene for å lykkes. Hva har vi i Norge og hva er det vi mangler om vi skal lykkes i ambisjonen om å bygge en kraftfull helseindustri med eksportinnteker? Det er i år 10 år siden legemidlet Xofigo fikk markedsføringstillatelse, blir det hyppigere suksesser med NFDs nye veikart for bygging av helseindustri?

 

Program:

12.00 – 12.05

Velkommen, innledning - Ole Kristian Hjelstuen, Adm.dir Inven2

12.05 – 12.35  

Korte innlegg og debatt fra fire bedriftsledere om hva de mener er de viktigste faktorene for suksess, hva som var viktige pivotalhendelser og deres synspunkter på hva vi har i Norge som fungerer/ikke fungerer:

  • Cathrine Thomassen, Adm.dir GE Healthcare Norge. Teknologiske legemidler. Lang fartstid i GEHC, som står for nesten halvparten av eksportinntektene fra norsk helseindustri. Ca 800 ansatte.

  • Kari Krogstad. Adm.dir Medistim. Medtech. Har tatt selskapet gjennom vekstfase, økte eksportinntekter og etablering av underenheter utenfor Norge. Tidligere leder for Invitrogen og har hatt ulike roller i flere selskaper.

  • Kjetil Hestdal. Leder av Photocure i mange år, fra utviklingsprosjekt til etablering av to produkter på markedet. Legemidler, med teknisk komponent. En av få som har ledet arbeidet med å ta en norsk legemiddelkandidat hele veien fra reagensglass til marked, utenfor et stort selskap. Har etablert flere selskaper senere.

  • Thomas Ramdahl. Gründer og adm.dir i Algeta som ble etablert i 1997. Legemidler. Har ledet arbeidet med å ta en norsk legemiddelkandidat hele veien fra reagensglass til markedsklar, de siste årene i samarbeid med Bayer. Er styreleder/styremedlem i flere internasjonale biotek-selskaper.

12.35 – 13.00

Debatt og oppsummreing med Jonas Einarsson:

  • Statssekretær Ole Henrik Krat Bjørkholt (AP)– Helse og Omsorgsdepartementet
  • Arve Juritzen (H) -  Nestleder av Høyres nasjonale næringspolitiske forum
  • Thomas Axelsen, Kreftforeningen 

Medvirkende
  • Ole Kristian Hjelstuen, Adm.dir., Inven2
Kontaktperson
Ole Kristian Hjelstuen, Adm.dir., Inven2, 90824724
Universell utforming
Hørselshjelpemidler
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Ja
Sidevisninger
1664