til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Pårørende barn og unge

Arrangør
Stiftelsen Pårørendesenteret, Kirkens bymisjon
Dag
Torsdag 17/8 2023 12:30 - 13:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Oppvekst , Helse
Språk
Norsk
Sted
Kirkens Bymisjon - Torvet
Stedsbeskrivelse:
1.etasje
Antall plasser i lokalet
50
 


Om arrangementet

 

«It takes a village to raise a child”, sier et afrikansk ordtak. Når familier rammes av belastende livshendelser, vil foreldrekapasiteten kunne reduseres samtidig med at barnas behov for trygge voksne øker. Da er familien i enda større grad enn ellers avhengig av at samfunnet byr på nødvendig støtte og hjelp. Offentlige støtteordninger må suppleres med innsats fra frivillige aktører skal familien få den fleksible og tilpassede støtten de har bruk for.

 

Etter innledninger ved Anne Amundsen, avdelingsleder ved Myrsnipa samværsted i Kirkens bymisjon og Anne Kristine Bergem, psykiater og fagrådgiver ved Pårørendesenteret, inviterer Pårørendesenteret og Kirkens bymisjon politikere til debatt om hvordan Norge kan bli et pårørendevennlig samfunn og støtte familier i krise.

De som deltar er:

Kristine Rydningen: tiltaksleder barn og familie i Vestfold. Ansvar for lavterskel tilbud til barnefamiler, barn og unge- Har jobbet i KB siden 2016. er barnevernspedagog.

Anne Kristine Bergem: Anne Kristine er utdannet psykiater, og er forfatter, spaltist og foredragsholder, med spesielt fokus på psykisk helse, kommunikasjon og barn og unges oppvekstvilkår.
Hun har arbeidet både klinisk med fagledelse og med administrativ ledelse i offentlig og privat sektor. Hun er tidligere leder i Norsk psykiatrisk forening, fagrådgiver i BarnsBeste, et nasjonalt kompetansenettverk for barn og pårørende. 

Remi Tronhus: Veileder i Fri og Fri Barn og familie. Jobber mot insatte i fengsler, og deres familier/ barn som pårørende. Har ISDP, og holder pappa grupper i fengsel. Har jobbet i KB siden 2020, før dette var deltaker i FRI siden 2019.

Anne Guri Amundsen- avdelingsleder Myrsnipa Samværsted Tønsberg.  Jobbet i KB siden 2014. Er barnevernspedagog.

 

Medvirkende
  • Mette Kalve, Rådgiver, Kirkens bymisjon
  • Unn Birkeland, Daglig leder, Pårørendesenteret
  • Anne Guri Amundsen, Prosjektleder Myrsnipa, Kirkens bymisjon
  • Anne Kristine Bergem, Fagrådgiver, Pårørendesenteret
  • Remi Tronhus, Veileder i Fri og Fri barn og familie, Kirkens bymisjon
Kontaktperson
Unn Birkeland, Daglig leder, Stiftelsen Pårørendesenteret, 95988724
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
489