til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Grensehandel - vil regjeringen levere på løftene fra Hurdalsplattformen?

Arrangør
Grensehandelsalliansen (HK, NNN, Virke, NHO Service og Handel, NHO Mat og Drikke)
Dag
Tirsdag 15/8 2023 14:00 - 15:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
MØR biffhus
Stedsbeskrivelse:
2. etasje
Antall plasser i lokalet
120
 


Om arrangementet

Grensehandelsalliansen (NNN, HK, NHO Service og Handel, Virke og NHO Mat og Drikke) inviterer til faglig og politisk debatt om regjeringens politikk for å redusere grensehandelen med landene rundt oss. 

Regjeringen har endret kurs fra Hurdalsplattformen og trapper ned ambisjonsnivået på grensehandel. Den gikk fra å invitere til et partssammensatt utvalg som skulle foreta en gjennomgang av grensehandelen etter dansk modell til å ha halvårlige møter om utvalgte rammevilkår. Det skisserte utvalget ville kunne ha gjort en faglig grundig utredning og foreslått konkrete tiltak og virkemidler for å redusere grensehandelen og bevare og skape nye arbeidsplasser i Norge. I denne debatten skal vi  se på erfaringene før, under og etter pandemien og hvordan vi kan bruke disse i det videre arbeidet. 

Debatten begynner med faglig innlegg fra professor Richard Friberg fra Handelshøyskolen i Stockholm. Han er en sentral bidragsyter i FOOD-prosjektet som ledes fra Norges Handelshøyskole i Bergen. Etterpå ønsker vi en debatt mellom sentrale om hvordan vi kan redusere grensehandel.

Politikerne som møtes i debatt, er:

Debatten modereres av Eirik Bergesen.

Kontaktperson
Gerhard Salicath, NHO Mat og Drikke, 91574880, gs@nhomd.no
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
1111