til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Snakk om mat: Reiseliv, mat og måltider for en bærekraftig fremtid

Arrangør
Stiftelsen Norsk Gastronomi (Bocuse d’Or Norge), OsloMet - storbyuniversitetet, MatPrat, Aust-Agder museum og arkiv, avd. KUBEN, Opplysningskontoret for brød - og korn
Dag
Torsdag 17/8 2023 10:00 - 11:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Mat , Kultur
Språk
Norsk
Sted
Aust-Agder museum og arkiv
Stedsbeskrivelse:
Foredragssalen KUBEN, Parkveien 16a
Antall plasser i lokalet
110
 


Om arrangementet

I 2021 samlet Regjeringen seg om en felles visjon for matnasjonen Norge: I 2030 er mat en kilde til matglede, stolthet, god helse og fellesskap i hele befolkningen, og er et synlig element i turistlandet Norge.Strategien er full av gode målsettinger, og er et forførende prosjekt som høster mye entusiasme og løfter om samarbeid. Men hva er gjort, hvordan løses dette i praksis og hvem har ansvaret?

Over de siste 30 år har det skjedd store endringer knyttet til norsk og nordisk gastonomi, og landets matmiljøer er i god utvikling. Vi har samlet et panel av sentrale aktører med ulike roller innen reiseliv og gastronomi og spør hvordan Regjeringen kan lykkes med sine mål om å:

  • Videreutvikle sterke mat- og reiselivsregioner, med høy attraksjonsverdi som bidrar til økt verdiskapning og flere helårsarbeidsplasser
  • Utvikle nye matopplevelses- og reiselivskonsepter
  • Styrke norske mat- og reiselivsregioner gjennom målrettet identitets- og merkevarebygging
  • Styrke og profilere Norge som reisemål for unike mat- og måltidsopplevelser

Etter panelsamtalen blir det åpnet for kommentarer og spørsmål fra salen. Deretter blir det servering av forfriskninger og bakverk basert på Sameul Eydes husholderske, Oselia Osuldsens oppskriftssamling. Dagen fortsetter med presentasjon av resultater fra forskningsprosjektet FoodLessons. 

Arrangementet er et samarbeid mellom Stiftelsen Norsk Gastronomi (Bocuse d’Or Norge) og SIFO ved OsloMet - storbyuniversitetet i regi av forskningsprosjektet FoodLessons: kulinarisk arv som en ressurs i bygging av matnasjonen Norge 2030, Opplysningskontoret for brød og korn, MatPrat og Aust-Agder museum og arkiv, avd. KUBEN.

 

 

Medvirkende
  • Arne Sørvig, Daglig leder, Stiftelsen Norsk Gastronomi (Bocuse d’Or Norge).
  • Tore O. Sandvik, Fylkesordfører i Trøndelag
  • Mikael Forselius, Hoteldirektør, CEO 62°NORD Hotels & Adventures
  • Torill Renaa, Medgründer, Renaa Restauranter
  • Håvard Halvorsen, Leder, Norsk rakfiskfestival
  • Aase Marthe Horrigmo, Reiselivsdirektør, Innovasjon Norge
  • Per-Arne Tuftin, Direktør, Norsk reiseliv
Kontaktperson
Kjersti Lassen, Kommunikasjonsrådgiver, SIFO OsloMet, 92094990, kjersti.lassen@oslomet.no
Universell utforming
Hørselshjelpemidler
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Ja
Sidevisninger
867