Dette var et arrangement i 2023.
I 2021 samlet Regjeringen seg om en felles visjon for matnasjonen Norge: I 2030 er mat en kilde til matglede, stolthet, god helse og fellesskap i hele befolkningen, og er et synlig element i turistlandet Norge.Strategien er full av gode målsettinger, og er et forførende prosjekt som høster mye entusiasme og løfter om samarbeid. Men hva er gjort, hvordan løses dette i praksis og hvem har ansvaret?
Over de siste 30 år har det skjedd store endringer knyttet til norsk og nordisk gastonomi, og landets matmiljøer er i god utvikling. Vi har samlet et panel av sentrale aktører med ulike roller innen reiseliv og gastronomi og spør hvordan Regjeringen kan lykkes med sine mål om å:
Etter panelsamtalen blir det åpnet for kommentarer og spørsmål fra salen. Deretter blir det servering av forfriskninger og bakverk basert på Sameul Eydes husholderske, Oselia Osuldsens oppskriftssamling. Dagen fortsetter med presentasjon av resultater fra forskningsprosjektet FoodLessons.
Arrangementet er et samarbeid mellom Stiftelsen Norsk Gastronomi (Bocuse d’Or Norge) og SIFO ved OsloMet - storbyuniversitetet i regi av forskningsprosjektet FoodLessons: kulinarisk arv som en ressurs i bygging av matnasjonen Norge 2030, Opplysningskontoret for brød og korn, MatPrat og Aust-Agder museum og arkiv, avd. KUBEN.