Dette var et arrangement i 2023.
I 2021 samlet Regjeringen seg om en felles visjon for Matnasjonen Norge: I 2030 er mat en kilde til matglede, stolthet, god helse og fellesskap i hele befolkningen, og er et synlig element i turistlandet Norge. Strategien er full av gode målsettinger, og er et forførende prosjekt som høster mye entusiasme og løfter om samarbeid. Men hva er gjort, hvordan løses dette i praksis og hvem har ansvaret?
Vi har samlet et panel av aktører med forskjellige roller i matverdikjeden – en bonde, en kokk, en kjøpmann og en forskningsformidler, som på hver sin måte jobber med matkultur i praksis til samtale, der vi spør dem hvordan Regjeringen kan lykkes med sine målsettinger om økt:
Innledning ved landbruks - og matminister Geir Pollestad.
Etter panelsamtalen blir det åpnet for kommentarer og spørsmål fra salen. Deretter blir det servering av forfriskninger og bakverk basert på Samuel Eydes husholderske, Oselia Osuldsens oppskriftssamling. Dagen fortsetter med presentasjon av resultater fra forskningsprosjektet FoodLessons.
Dette arrangementet er et samarbeid mellom Forbruksforskningsinstituttet SIFO ved OsloMet - storbyuniversitetet og Aust-Agder museum og arkiv, avd. KUBEN, Matprat, Opplysningskontorene for brød og korn og HANEN.