Ny stortingsmelding om klimatilpasning: Gir den oss det vi trenger?
Om arrangementet
Klimaendringene fører til mer ekstremvær og større og hyppigere flomhendelser. Riksrevisjonen kom i 2022 med alvorlig kritikk til myndighetenes arbeid med klimatilpasning, og i 2015 pekte Overvannutvalget på utfordringene med overvann i byer og tettsteder.
I 2023 runder forsknings- og innovasjonssenteret ‘Klima 2050’ av sitt enorme forskningsarbeid som hjelper oss å forstå hvor vi står og hva vi bør gjøre for å redusere samfunnets risiko som følge av klimaendringene. Samtidig kom nettopp en ny stortingsmelding om klimatilpasning.
Kommer vi nærmere gode løsninger?
Kommer vi nærmere klarhet for norske kommuner som sliter med både oversikt, prioritering og finansiering i møtet med hyppigere styrtregn og mer overvann?
Klarer vi å bli tydelige og praktiske?
Klarer vi nå å plassere ansvaret for den helhetlige planleggingen og koordineringen og ikke minst sørge for ressursene til å utøve begge deler?
Innledende presentasjoner fra
Berit Time, SINTEF Community senterleder Klima 2050 – hva venter oss og hva har vi lært?
Turid Grotmoll, konsernsjef i Fremtind – med mer ekstremvær kommer økt usikkerhet. Hvem skal bære byrden – myndighetene, forsikringsnæringen, eller den enkelte borger?
Hugo Kind, Stavanger kommune - slik håndtere vi klimatilpassing
Truls Inderberg, Norconsult - dette ansvaret har kommunene og disse verktøyene er tilgjengelig
Paneldiskusjon ledet av Christine Holtan Bøgh, EBA
Medvirkende
Berit Time, Senterleder Klima 2050, SINTEF Community
Grethe Bergly, styreleder i RIF og Klima 2050, Multiconsult
Turid Grotmoll, konsernsjef, Fremtind
Hugo Kind, Stavanger kommune
Truls Inderberg, Norconsult
Christine Holtan Bøgh, moderator, EBA
Kontaktperson
Jan Eldegard Hjelle, Daglig leder Betongfokus, Bygg Arena Arendal. 42 ledende bedrifter og foreninger i bygg, anlegg og eiendomsnæringen, 91179109, jan@betongfokus.no