til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Hva kan grunnforskning fortelle oss om mangfold, inkludering og arbeidsliv?

Arrangør
Senter for grunnforskning (CAS) / Centre for Advanced Study (CAS), Universitetet i Agder (UiA)
Dag
Torsdag 17/8 2023 08:15 - 09:00
Arrangementstype
Samtale
Tema
Forskning , Arbeidsliv
Språk
Norsk
Sted
UiA-teltet
 


Om arrangementet

Vi inviterer forskere innenfor arbeidsliv, likestilling og teknologistudier til samtale om hvordan grunnforskning kan adressere sentrale samfunnsutfordringer, og ikke minst identifisere nye utfordringer i lys av økende globalisering, effektivisering og digitalisering. 

Gjennom denne samtalen vil vi utforske spørsmål knyttet til likestilling, teknologi og samfunnet, og identifisere nye utfordringer i en verden preget av økende globalisering, effektivisering og digitalisering.

Arrangementet er et samarbeid mellom  Senter for grunnforskning (CAS) og Universietet i Agder (UiA), og vil foregå i UiA-teltet under Arendalsuka.

Panelet består av:

Marit Haldar: Professor i sosiologi ved OsloMET, og leder av Forskningssenter for digitalisering av offentlige tjenester og sosialt medborgerskap (CEDIC). Hun er også leder for den tverrfaglige forskningsgruppen Welfare Access Through Technology (WATT). 

Maria Ingrid Teresa Olsson: Førsteamanuensis i sosialpsykologi ved Høgskolen i Innlandet (HINN) og nyvalgt Young CAS-prosjektleder. Hennes prosjekt Towards a New and Culturally Sensitive Understanding of Gender Inequality: Women and Men in Modern (Work) Life har som mål å identifisere og adressere mangler ved eksisterende likestillingsindekser. Olsson er også leder for forskergruppen OASIS – Organiasjon, arbeid og sosialpsykologi i samfunnet. 

Camilla Serck-Hanssen: Professor i filosofi ved Universitet i Oslo og direktør ved Senter for grunnforskning (CAS). CAS’ oppdrag er å styrke og synliggjøre grunnforskning gjennom invitasjon av fremtredende forskere fra inn- og utland til ettårige opphold ved senteret.

Leonora Onarheim Bergsjø: Førsteamanuensis II ved Universitetet i Agdermed forskningserfaring innen teknologi, etikk og samfunn.

Samtalen ledes av Umar Ashraf, forfatter av boken Hvit PR - hvorfor det er viktig å lykkes med fleretnisk kommunikasjon. Ashraf jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver for Sannum & Bergestuen. 

Velkommen! 

Medvirkende
  • Umar Ashraf, Ordstyrer, Sannum & Bergestuen
  • Marit Haldar, Professor i sosiologi, OsloMET
  • Maria Ingrid Teresa Olsson, Førsteamanuensis i sosialpsykologi, Høgskolen i Innlandet (HINN)
  • Sunniva Whittaker, Rektor, Universitetet i Agder (UiA)
  • Camilla Serck-Hanssen, Professor i filosofi / direktør ved CAS, Senter for grunnforskning (CAS)
  • Leonora Onarheim Bergsjø, Førsteamanuensis II, Universitetet i Agder (UiA)
Kontaktperson
Julie Ellinor Frølich Dalseth, Rådgiver, Senter for grunnforskning (CAS) / Centre for Advanced Study (CAS), 94795817
Nettside:
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Ja
Sidevisninger
2156