til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Mat for helse og miljø - treffer de nordiske næringsanbefalingene?

Arrangør
Nordisk Ministerråd
Dag
Onsdag 16/8 2023 08:30 - 09:15
Arrangementstype
Samtale
Tema
Mat , Helse
Språk
Norsk
Sted
Nordens telt
Stedsbeskrivelse:
Tyholmen, ved Rådhusgaten 8
Antall plasser i lokalet
70
 


Om arrangementet

Vi bør spise mer grønt og mindre kjøtt for både helsen og klimaets skyld. For første gang handler de nordiske næringsanbefalingene både om hvilken mat som er bra for helsen – og for miljøet. Spørsmålene er mange, og debatten ualminnelig skarp.

Hvilken ny kunnskap finns om matens helseeffekter og hvordan det vi spiser påvirker miljø og klima? Hvor mye bør man spise av hvilke matvarer? Og hvordan vil Norge følge opp med nye kostråd? 

Nordisk Ministerråd inviterer til samtale og dialog om tematikken. 


Fakta

De nordiske næringsanbefalingene er resultatet av et fem år langt arbeid, som har involvert cirka 400 forskere fra ulike fagfelt. Rapporten er det nordiske samarbeidets største og mest leste, og ligger til grunn for de nasjonale kostrådene i Norden og i Baltikum. Andre land i ulike deler av verden, lar seg også inspirere. Rapporten ble lansert i Reykjavik 20. juni.

Medvirkende
  • Karen Elleman, generalsekretær, Nordisk Ministerråd
  • Rune Blomhoff, professor i ernæring og leder for arbeidet med oppdatere de nordiske næringsanbefalingene , Universitetet i Oslo
  • Linda Granlund, divisjonsdirektør folkehelse og forebygging, Helsedirektoratet
  • Ole Henrik Krat Bjørkholt, statssekretær, Helse- og omsorgsdepartementet
  • Kathrine Kleveland, stortingsrepresentant, medlem, Senterpartiet, Nordisk Råd
  • Petter Haas Brubakk, administrerende direktør, NHO Mat og Drikke
Kontaktperson
Mari Bangstad, Nordisk Ministerråd, 41440871
Twitter:
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Ja
Sidevisninger
899