til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Den store bildebatten

Arrangør
AMCAR Norge
Dag
Tirsdag 15/8 2023 18:30 - 19:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Samferdsel og mobilitet
Språk
Norsk
Sted
Samferdselsteltet
 


Om arrangementet

AMCAR Norge ønsker velkommen til Den Store Bildebatten under årets Arendalsuke. I år er det fremtiden til norsk kjøretøyhobby det skal handle om under Den Store Bildebatten.

Debatten vil skje i Samferdselsteltet fra klokken 18.30 til 19.30. AMCAR byr på noe å bite i, og så vil det være mulighet til å få kjøpt seg noe å drikke i serveringsteltet tilknyttet Samferdselsteltet.

Hovedtema for årets debatt vil være; «Hvordan sikre fremtidens kjøretøyentusiaster tilgang til riktig drivstoff». En debatt om ulempene og konsekvensene av at fungerende etanolfri drivstoff for en stor del av kjøretøyhobbyen er i ferd med å forsvinne fra energistasjonsnettet. Hva gjør det med tilgangen på drivstoff når nesten alle bilene er elektriske? Har politikerne tenkt på det?  Og har de noen plan, eller blir det markedet som styrer? Så langt har vi mistet 3 av 4 stasjoner som selger drivstoff som kan brukes av kjøretøyhobbyen. Hva gjør vi om 5 år – når enda færre skal ha bensin, og hva skjer med drivstofftilgangen når EU setter foten ned for mer salg av bensin- og dieselbiler? Tror politikerne at det blir flere eller færre energistasjoner som fører drivstoff når etterspørselen etter bensin går ned? Hva tenker man om miljøaspektet med 5% innblanding av etanol i 3% av drivstoffet? Er det nødvendig med en drivstoffstrategi på lik linje som man har en ladestrategi for elbiler – for å sikre leveranse av flytende drivstoff til entusiastkjøretøy?

Vi lover full trøkk fra scenen. Det blir en heftig debatt. I år har AMCAR hyret inn en skikkelig bilentusiast til å lede debatten. Stein Pettersen er, forfatter, redaktør, journalist og ekspertkommentator på Viasat Motor i tillegg til at han er PR- og informasjonssjef for Opel, Citroen og Jeep. Han skal stille de riktige spørsmålene på vegne av kjøretøyhobbyen og utfordre både bransje og politikere på de viktige spørsmålene. Nytt av året er at AMCAR tar plass i paneldebatten – så her kommer det til å bli krevd svar, og temperaturen kan bli høy.

For de av dere som ikke kan stille i Arendal den 15. august – vil hele seansen bli sendt live via våre sider på Facebook.

AMCAR kommer også til å ha stand under hele Arendalsuka i . Så for all del, er du medlem, eller bare nysgjerrig på hva vi holder på med – stikk innom vår stand og ta en prat.

 

Facebookside  http://www.Facebook.co

Medvirkende
  • Stein Pettersen (Debattleder), PR- og informasjonssjef Opel, Citroën og Jeep, Formel 1 kommentator, Bertel O. Steen AS, Viasat Norge
  • Hilberg Ove Johansen, General Manager, AMCAR Norge
  • Jone Blikra, Stortingsrepresentant, Arbeiderpartiet
  • Rasmus Hansson, Stortingsrepresentant, MDG
  • Morten Stordalen, Stortingsrepresentant, FrP
  • Erlend Larsen, Stortingsrepresentant, Høyre
  • Endre Kristiansen, Daglig Leder, NMCU
Kontaktperson
Henning Kjensli, AMCAR Norge, 90504755
Nettside:
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Ja
Sidevisninger
563