til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Fattigdom i verdens rikeste land. Hvor dyrt er det å være vennen din?

Arrangør
Fellesorganisasjonen (FO)
Dag
Mandag 14/8 2023 18:15 - 19:00
Arrangementstype
Podkast
Tema
Ulikhet
Språk
Norsk
Sted
Bankgården
Stedsbeskrivelse:
4. etg
Antall plasser i lokalet
120
 


Om arrangementet

Fattigdom er et alvorlig og voksende samfunnsproblem som rammer stadig flere når prisene, rentene og andre utgifter øker. Hva er årsakene og konsekvensene av fattigdom? Hvordan oppleves det å være fattig i verdens rikeste land? Hva kan politikerne og storsamfunnet gjøre for å forebygge og redusere sosiale problemer?

I denne liveinnspillingen får du svar gjennom å høre fra tre ulike perspektiver på fattigdom:

  • Mari Rege leder regjeringens ekspertgruppe for Barn i fattige familier. Hun vil delta i en samtale om hvem de er, hvorfor de er det, og hvilke konsekvenser dette får for samfunnet.
  • Kaisa Hansen-Suckow, forfatteren av boken “Oss mot verden - en historie om å være fattig”, vil fortelle om den personlige opplevelsen av fattigdom. Hun deler sin historie om hvordan det var å vokse opp i en familie med økonomiske problemer, og hvordan det preger identitet, relasjoner og livsvalg.
  • To politikere; Torbjørn Vereide (Ap) og Freddy Andre Øvstegård (SV) blir utfordret på å se fremover og skissere løsninger for å bekjempe fattigdom i Norge. De vil diskutere nødvendige og effektive tiltak for å sikre at alle har et verdig liv og like muligheter i Norge.

Sosialarbeiderpodden plukker opp ballen direkte fra FATTIGDOM: ER ARBEIDSLINJA TIL BARNETS BESTE?, som er en del av hovedprogrammet.  Bli med på en lærerik og inspirerende kveld med Sosialarbeiderpodden! Lenke til streaming er: 

Du kan se flere episoder av sosialarbeiderpodden her:  https://shows.acast.com/sosialarbeiderpodden

 

 

Kontaktperson
Anine Terland, Seniorrådgiver, Fellesorganisasjonen (FO), 98017780
Universell utforming
Hørselshjelpemidler
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
1034