Sjømat Norge, Norges Fiskarlag, Fiskebåt, Norges Råfisklag, Norsk villfisk, Sildelaget, Pelagisk forening
Dag
Onsdag 16/8 2023 15:45 - 18:45
Arrangementstype
Debatt
Tema
Næringsliv
, Partipolitikk
Språk
Norsk
Sted
No1 Sportsbar
Om arrangementet
Norge har levd av sjømat i tusenvis av år. Vi har satt klippfisk på kartet i hele Sør-Amerika. I Japan står folk i kø når årets makrell kommer sjøveien fra Norge. I Italia hyller en hel by tørrfisken fra nord. Folk over hele verden spiser sushi fra vår kystlinje, mens her hjemme jubler vi for Pizza Grandiosa og fredagstacoen!
- Hvorfor spiser nordmenn stadig mindre sjømat?
- Hvorfor er sjømat mindre spennende på middagsbordet her i landet?
- Hva kan myndighetene gjøre for å få folk til å spise mer sjømat?
- Hva kan sjømatnæringen gjøre?
- Og hvordan stiller dagligvarekjedene seg?
Velkommen til en spennende debatt med politikere, forskere, verdenskjente kokker og ikke minst: smakerbiter fra havet.
INNLEDERE:
Linda Granlund, divisjonsdirektør folkehelse og forebygging Helsedirektoratet: "Hvor bra er sjømat?"
Trym Eidem Gundersen, direktør Norden i Norges Sjømatråd: "Så mye sjømat spiser nordmenn"
DEBATT:
Olve Grotle, stortingspolitiker Høyre
Kristina Hansen, statssekretær for Arbeiderpartiet
Herman Søndneaa, bysekretær for byutvikling Oslo, MDG
Arrangør: Sjømatorganisasjonene
Sjømat Norge, Fiskebåt, Norges Fiskarlag, Norsk Villfisk, Norges Råfisklag, Sildelaget og Pelagisk Forening
Medvirkende
Kristina Hansen, Statssekretær (AP), Nærings- og Fiskeridepartemetnet