til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Vil vi egentlig spise mer sjømat?

Arrangør
Sjømat Norge, Norges Fiskarlag, Fiskebåt, Norges Råfisklag, Norsk villfisk, Sildelaget, Pelagisk forening
Dag
Onsdag 16/8 2023 15:45 - 18:45
Arrangementstype
Debatt
Tema
Næringsliv , Partipolitikk
Språk
Norsk
Sted
No1 Sportsbar
 


Om arrangementet

Norge har levd av sjømat i tusenvis av år. Vi har satt klippfisk på kartet i hele Sør-Amerika. I Japan står folk i kø når årets makrell kommer sjøveien fra Norge. I Italia hyller en hel by tørrfisken fra nord. Folk over hele verden spiser sushi fra vår kystlinje, mens her hjemme jubler vi for Pizza Grandiosa og fredagstacoen!

- Hvorfor spiser nordmenn stadig mindre sjømat? 
- Hvorfor er sjømat mindre spennende på middagsbordet her i landet?
- Hva kan myndighetene gjøre for å få folk til å spise mer sjømat?
- Hva kan sjømatnæringen gjøre?
- Og hvordan stiller dagligvarekjedene seg?

Velkommen til en spennende debatt med politikere, forskere, verdenskjente kokker og ikke minst: smakerbiter fra havet. 

INNLEDERE: 

  • Linda Granlund, divisjonsdirektør folkehelse og forebygging Helsedirektoratet: "Hvor bra er sjømat?"
  • Trym Eidem Gundersen, direktør Norden i Norges Sjømatråd: "Så mye sjømat spiser nordmenn"

DEBATT:

  • Olve Grotle, stortingspolitiker Høyre
  • Kristina Hansen, statssekretær for Arbeiderpartiet
  • Herman Søndneaa, bysekretær for byutvikling Oslo, MDG 

Arrangør: Sjømatorganisasjonene
Sjømat Norge, Fiskebåt, Norges Fiskarlag, Norsk Villfisk, Norges Råfisklag, Sildelaget og Pelagisk Forening 

Medvirkende
  • Kristina Hansen, Statssekretær (AP), Nærings- og Fiskeridepartemetnet
  • Olve Grotle, Stortingsrepresentant, Høyre
  • Herman Sødne, leder for havpolitisk utvalg, MDG
  • Carina Olset Hovda, debattleder, Corporate Communications
  • Linda Granlund, divisjonsdirektør folkehelse og forebygging, Helsedirektoratet
  • Trym Eidem Gundersen, direktør Norden, Norges Sjømatråd
Kontaktperson
Øyvind A. Haram, Kommunikasjonssjef, Sjømat Norge, 90881591, oah@sjomatnorge.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Ja
Sidevisninger
3050