Dette var et arrangement i 2023.
Befolkningsvekst og behovet for mer bærekraftig matproduksjon har gitt økt fokus på havet som et matfat. Mye peker på at dyrking av blå skog, inkludert tang og tare, kan utvikle seg til å bli en omfattende, global næring. For Norge er det spådd at vi innen 2050 kan produsere så mye som 20 millioner tonn makroalger i året. Men i 2023, nesten 10 år etter den første tillatelsen til dyrking av tare ble tildelt, så forventes et høstet volum på 400-500 tonn. Bak dette beskjedne tallet ligger en rekke prosesser, prosjekter og trender som kan bidra til akselerert fremdrift. Det jobbes, for eksempel, med å effektiserte dyrking og foredlings metoder. Regelverket har også blitt endret for å definere tang og tare som sjømat. Samtidig er det økt interesse for tang og tare produkter, fornyet interesse for flerbruk av marint areal, og satsing på blant annet bærekraftig dyre- og fiskefôr. Er dette nok til å få industrien skikkelig i gang? Vi samler politikere og næringslivet til debatt.
Arrangementet på 45 minutter vil bli etterfulgt av 45 minutter til mingling med uformell diskusjon og smaksprøver. Kokk Patrik Christopher Hemstrøm serverer to retter: 1) Nypoteter med kremet skalldyrsaus og sukkertare og 2) Havsalat cracker med nøttekrem, tørket havsalat og gresskarblomst (vegansk).