til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Hva er status for kampen mot vold mot kvinner?

Arrangør
Alliansen Rød knapp - stopp vold mot kvinner, Vake, Reform - ressurssenter for menn, Norske kvinners sanitetsforening, Islamsk råd Norge, Den norske kirke, Krisesentersekretariatet, JURK, Virke
Dag
Torsdag 17/8 2023 18:30 - 19:30
Arrangementstype
Samtale
Tema
Likestilling , Helse
Språk
Norsk
Sted
Bærekraftscenen
 


Om arrangementet

Alliansen Rød knapp - stopp vold mot kvinner feirer 10 års engasjement i 2023. En gruppe med organisasjoner som har jobbet med å tette hull i likestillingskampen. Alliansen vil også i år holde et arrangment som både markerer 10års engasjement fra alliansens side, samt se på hvor kampen mot vold mot kvinner er i dag. Se på hva som er blitt gjort, og hvor vi er på vei. Hva som gjøres, eller bør bli gjort fremover.

Alliansen ønsker å nærmere på det viktige og vonde tallene fra omfangsundersøkelsen om vold og overgrep. Mer enn 1 av 5 kvinner i Norge har opplevd voldtekt. Dette setter kampen i et nytt perspektiv. Vi er ikke i mål om en nullvisjon. Den røde knappens fire knapphull representerer fire områder med hull som må tettes: rettigheter, hjelpetilbud, forebygging og forskning. Alliansen Rød knapp er dessverre fremdeles nødvendig.

Vi vil både gi et innsyn i Alliansen Rød knapp - Stopp vold mot kvinners arbeid så langt, og se på arbeidet en lobbyorganisasjon som jobber for å få økt kunnskap og debatt inn i samfunnet om samfunnsproblemet i 2023. Vi ønsker en god panelsamtale hvor vi kan se på både forskningsbaserte, politiske og engasjerte syn på arbeidet fremover. Hva kan endres med fylkes - og kommunevalget i høst? Hva sier nylige rapporter oss om arbeidet som må til? Hvilke vinn har vi fått i feltet, og hvorfor er det like viktig å være engasjert rundt kvinners rett til et liv uten vold og krenkelser i år som før? 

I våre to paneler på dette arrangementet tar vi med oss flere som har ulik - men svært relevant bakgrunn. 

Are Saastad er forfatter og likestillingsaktivist. Saastad er også daglig leder i Reform: Ressurssenter for menn.

Solveig Fiske er tidligere biskop i Hamar bispedømme med mange år som engasjert i vold og overgrepsfeltet.

Solveig Karin Bø Vatnar har forsket på drap i nære relasjoner. Hun har blant annet kartlagt partnerdrap i Norge fra 1990 til 2012. 

Tove Smaadahl har fartstid i norsk organisasjonsarbeid, og i Arbeiderpartiet. Tove var daglig leder for Krisesentersekretariatet fra 1999 til 2020. 

Ingeborg Tennes er aktiv politiker i Høyre, vararepresentant på Stortinget, og bystyrekandidat for Oslo Høyre. Ingeborg sitter som medlem i foreningsstyret til Høyres mangfoldsutvalg. 

Maria Aasen-Svensrud er aktiv politiker i Arbeiderpartiet, og justispolitisk talsperson for Arbeiderpartiet nasjonalt. Maria er fast stortingsrepresentant, og hun er første nestleder i justiskomiteen på Stortinget.

Ane Fossum er leder i Krisesentersekretariatet. Krisesentersekretariatet er medlemsorganisasjonen til norske krisesentre. 

Maria Teresa Grønning Dale er forsker innen psykologi Hun er forsker II ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS).

Kontaktperson
Eilif Finnseth, Kontormedarbeider, Vake, +4790405899
Universell utforming
Hørselshjelpemidler
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
932