til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Den store utviklingsdebatten - Hvor ble det av ulikheten i utviklingspolitikken?

Arrangør
Forum for Utvikling og Miljø, Amnesty Itnernational, Adra Norge, Atlas-Alliansen, Care, Caritas Norge, Digni, Flyktningehjelpen, FN-Sambandet, Kirkens Nødhjelp, Norges Kristne Råd, Norges Vel, Plan Norge, Røde Kors, Regnskogsfondet, Sex og Politikk, SLUG, SOS Barnebyer, SAIH, Spire, Strømmestiftelsen, Utviklingsfondet, ZERO, Redd Barna, Changemaker, Attac, FIVH, LAG, Unicef Norge, Besteforeldrenes Klimaaksjon
Dag
Onsdag 16/8 2023 20:30 - 21:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Internasjonalt
Språk
Norsk
Sted
Bærekraftscenen
Antall plasser i lokalet
100
 


Om arrangementet

 

Globalt øker forskjellene mellom de fattigste og de rikeste menneskene i verden, og ulikheten øker innad i nesten alle land. Økende ulikhet er et av de største hindrene for å innfri menneskerettigheter og skape mer bærekraftige samfunn. Også klimakrisen er en ulikhetskrise – mellom fattig og rik, mellom land, og mellom generasjoner.  Men hva kan og skal Norge gjøre med dette? For første gang har Norge en regjering som har det å bekjempe ulikhet som en hovedprioritet i utviklingspolitikken, som er en av seks prioriteringer i Hurdalsplattformen. Universelle støtteordninger og progressiv beskatning har tjent Norge godt, men hva innebærer det i praksis at Støre-regjeringen har satt ulikhet høyere på den utviklingspolitiske agendaen. Og er det mulig for et lite land som Norge å bekjempe ulikhet på en måte som kommer mennesker som lever i ekstrem fattigdom til gode? Vi tar debatten!

 

Den Store Utviklingsdebatten er et årlig arrangement under Arendalsuka og tar mål av seg å sette agendaen for de store spørsmålene innen utviklingspolitikken. Årets tema blir ulikhet i utviklingspolitikken. Bakteppet er behovet for økt finansiering for å nå bærekraftsmålene internasjonalt og hvordan Norge kan og bør bidra som et foregangsland.

 

Medvirkende
  • Kathrine Sund-Henriksen, Ordstyrer, Forum for Utvikling og Miljø
  • Anne Beate Tvinnereim, Utviklingsminister, SP
  • Lan Marie Berg, Stortingspolitiker, MDG
  • Dag-Inge Ulstein, Tidlligere utviklingsminister, KRF
  • Ola Elvestuen, Tidligere Klima og Miljøminister, Venstre
  • Gjermund Skaar, Internasjonalt utvalg, SV
  • Kalle Moene, Professor, Universitetet i Oslo
  • Titus Tenga, International Director, Strømmestiftelsen
Kontaktperson
Aron Halfen, Leder Politikk, Forum for Utvikling og Miljø, +4748278101
Nettside:
Universell utforming
Hørselshjelpemidler
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
2903