til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Hvordan bygger vi et godt sted?

Arrangør
Arkitektbedriftene i Norge, Norske arkitekters landsforbund, Arkitektenes fagforbund, Norske landskapsarkitekters forening
Dag
Tirsdag 15/8 2023 08:00 - 09:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
By- og stedsutvikling
Språk
Norsk
Sted
Samfunnsteltet
 


Om arrangementet

Nordmenn er verdensmestre i å bruke tid og penger på egne hjem, og vi bryr oss om vårt nærmiljø og plassen vi bor. Men hvem har ansvar for at hjemstedet og lokalmiljøet vårt er utformet best mulig?

Barn vil ha gode lekeplasser, ungdom og eldre et sted å møtes, mens de som skal på jobb behøver bærekraftige transportmuligheter. God stedsutvikling innebærer å tenke helhetlig og langsiktig – i prosesser hvor mange aktører er involvert.  

Vi debatterer hvordan politikere, utbyggere, kommuner og arkitekter sammen kan skape steder hvor folk kan leve gode, sosiale og klimavennlige liv.

Program

  • Hvordan påvirkes vi av fysiske omgivelser? Åshild Lappegard Hauge, professor i psykologi ved UiO, spesialisering i miljøpsykologi.
  • Hva kan arkitektur og arkitekter bidra med i utvikling av lokalsamfunn? - Marius Hauland Næss, arkitekt Snøhetta.
  • Hvordan står det til med arkitektur og stedsutvikling i (distrikts)-Norge? Hva betyr god arkitektur for utvikling av nærmiljø og lokalsamfunn? Therese Øijord Rustad
    Byarkitekt, Indre Østfold kommune.
  • Debatt  -  Ledet av Gaute Brochmann, med Siri Gåsemyr Staalesen, stortingsrepresentant Ap, Adelheid Buschmann Kristiansen, kommunedirektør i Nittedal kommune, Therese Øijord Rustad, byarkitekt, Indre Østfold kommune og Marius Hauland Næss, arkitekt Snøhetta.

www.arkitekturpolitikk.no

www.arkitekturskaperverdi.no

Kontaktperson
Geir Lindhjem, kommunikasjonssjef, Arkitektbedriftene i Norge, 93084382, geir@arkitektbedriftene.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Ja
Sidevisninger
3610