til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Dette var et arrangement i 2023.


Er vi klare til å møte omstillingene som samfunnet står overfor?

Arrangør
Kompetanseforbundet, Næringslivets hovedorganisasjon, Landsorganisasjonen i Norge, Nasjonalt Fagskoleråd, Universitets- og høgskolerådet
Dag
Tirsdag 15/8 2023 14:30 - 15:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Utdanning
Språk
Norsk
Sted
Samfunnsteltet
 


Om arrangementet

Kunstig intelligens, grønt skifte og automatisering påvirker arbeidslivet sterkt og vil kunne medføre store omstillinger i de fleste sektorer. Migrasjon som følge av kriser og krig har også skapt utfordringer med å sikre god integrering i samfunnet og inkludering i arbeidslivet. Skal vi lykkes bedre i omstillingen og integreringen og slik ruste Norge for årene som kommer vil det kreves mer av utdanningssystemet. Vi vil legge opp til at relevante parter i arbeidslivet og utdanningssektoren debatterer mot hverandre, viser gode eksempler, og stiller politikerne til veggs for svar. Norge har alle mulighetene for å lykkes og komme styrket ut av omstilling og kriser, men står vi i fare for å skusle dem bort?

Til å lede debattdelen av arrangementet stiller partner i Schjødt og tidligere statsråd for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø.

Deltakere i panelet: Stortingsrepresentantene Margret Hagerup (H), Lise Selnes (Ap) og Grete Wold (SV), samt LO-sekretær Trude Tinnlund, regiondirektør i NHO Vegard Einan, rektor USN Petter Aasen (UHR) og styreleder Tove Johansen (Kompetanseforbundet).

Regjeringen har varslet en ny kompetansereform for arbeidslivet i kjølvannet av den nylig vedtatte utsynsmeldingen. Hva kan vi vente oss og hva skjer med valgløftene, hva svarer det største regjeringspartiet, samt opposisjon til både høyre og venstre for dem?

Medvirkende
  • Kent, Gudmundsen, Kompetanseforbundet
  • Trude, Tinnlund, LO
  • Tord, Hauge, Nasjonalt Fagskoleråd
  • Rebekka, Borsch, NHO
  • Nina, Sandberg, UHR
Kontaktperson
Kent Gudmundsen, Generalsekretær, Kompetanseforbundet, 90127450
Universell utforming
Hørselshjelpemidler
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
2098