til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2022.

Moralen på avveie- Når naturen ofres. Kunstutstilling av Hilde Aga Brun

Arrangør
Trefoldighetskirken
Dag
Mandag 15/8 2022 12:00 - 13:30
Arrangementstype
Kultur/aktivitet
Tema
Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
Trefoldighetskirken
Stedsbeskrivelse:
Kirkerommet
Antall plasser i lokalet
1200
 


Om arrangementet

Moralen på avveie- Når naturen ofres

Åpning mandag 15. 8. Kl. 12.- 13. Ustillingen står til søndag 21. 8. 

Utstillingen er et samarbeid mellom Trefoldighetskirken og kunstneren Hilde Aga Brun, som ble invitert til å vise utstillingen Bevegelser i Hus. Stille film i kirken etter ønske fra kirken om å sette et fokus på det umoralske ved å ikke ville verne om naturen. 

Kunstnerens statement: "Vi lever i en tid med rasering av naturen, jordas økosystemer, for de store pengenes skyld. Pengeverdier settes høyere enn livet, klodens arters overlevelse og vår planets fremtid. Vi er en liten del av planetens økosystem, men hva vi bidrar med påvirker helheten.  

Å ikke handle i samspill med og i respekt for naturen, er å tro at naturen, som gir oss livet, kan ødelegges, uten konsekvenser for livet. Selv om de er iøyenfallende. Naturområder, livsvilkår og arter er i fritt fall, på vei til utryddelse og uopprettelig ødeleggelse alene på grunn av vår tids menneskers handlinger.  

Likevel. Fortsetter samtiden sine bevisstløse handlinger som bryter ned naturens balanse. Fortsetter krigen mot vår fauna.
Vårt paradis selges vekk og røves vekk, for penger.
Og påføres også store ødeleggelser fra destruktive krigføringer. Krigsindustrien er en av menneskets største pengemaskiner. Og Norge er blant de land som tjener seg ekstremrike på ødeleggelser ved sin våpenindustri. Kostnadene etter vår tids leve- og tenkemåter er store.
Og ikke bærekraftige for livet. Daglig fjerner vi mer av det som har skapt oss. Etikk og empati med naturen og med livet, selges vekk. Og det selger godt."

Arbeidene på utstillingen er sansende, forståelses søkende tilnærminger til livets skjønnhet og skjørhet.  Til menneskets sol- og skyggesider. Krigføringen mot livet, og en tapt naturforståelse. Rikdom bygget på slaveri av dyr og mennesker. På en likegyldighet til medskapningers lidelser, som preger tidsånden hvor pengeverdi settes langt høyere enn liv.

Arbeidene handler også om naturens, livets sykluser; det døde som føder nytt liv, at alt henger sammen.

Skulpturene er bygget opp av gjenbruksmaterialer, papp og papir, brukte bøker, stoffer mm. Arbeidene er “fattigmannskunst” inspirerte arbeid, med en lav terskel for gjenkjennelse. De er små “Mikrounivers” og samtidig maksimalistiske, som livet. Mye skjer på liten flate. 
Bevegelser i hus, stille film, har fått navnet. Da de henspeiler til at skulpturene er kunstnerens måte å lage film på. Stillestående filmer. Silent movies.

 

Les mer om kunstneren Hilde Aga Brun på nettsiden: https://hildeagabrun.art/

Medvirkende
  • Hilde Aga Brun, Ustiller, Kunstner
  • Eckhard Graune, Sogneprest, Trefoldighetskirken
Kontaktperson
Hilde Aga Brun, Kunstner, Utstiller, 95968617
Universell utforming
Hørselshjelpemidler
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
644