På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Start og silo- Har det kommersielle tatt overhånd i museumsverden?

Arrangør
Norges museumsforbund, Museene på Sørlandet
Dag
Tirsdag 16/8 2022 11:00 - 12:00
Arrangementstype
Debatt
Tema
Kultur
Språk
Norsk
Sted
D/S Hestmanden
Antall plasser i lokalet
70
 


Om arrangementet

I sommer ble det brudulje da fotballaget IK Start og Kunstsilo lanserte sitt rykende ferske samarbeid. To sterke merkevarer på det sindige Sørlandet ønsket å forene krefter og utvide perspektivet til sine respektive besøkende. Samarbeidsavtalen og lanseringen, med felles fremføring av Start-hymnen i pausen under en hjemmekamp, er blitt beskrevet av utenforstående aktører som alt fra absurd teater til rørende vakkert – og fra veldig pinlig til et klokt strategisk grep.

Flere i kunstnermiljøet tente på alle pluggene og langet ut i media: Hvor ble det av satsingen på kunst og kunstnerisk innhold i Kunstsiloen? Hvorfor hadde de ikke sett eller hørt noe om dette på lange tider? Kunstnerne fryktet at Kunstsiloen blir en ren underholdningsarena med kunsten som statist - i beste fall.

Debatten tangerer mange viktige spørsmål: Hvor går grensen mellom kommersielt sirkus og faglig formidling? Går det an å kommersialisere kunstmuseene uten at det går på bekostning av hovedoppdraget til museet: å samle, bevare og vise kunst? Hvordan kan museene nå ut til flere og nye brukergrupper? Kan man samarbeide med alle typer aktører for å nå publikum uten å miste integriteten?

Har Kunstsilo gått for langt?

Vi tar debatten med direktør for SKMU Reidar Fuglestad, kunstner og kurator Jan Freuchen, kulturredaktør Karen Kristine Blågestad og leder av ICETHICS i ICOM Kathrin Pabst. Subjekt-redaktør Danby Choi leder debatten

 

Medvirkende
  • Reidar Fuglestad, direktør, Sørlandets kunstmuseum
  • Jan Freuchen, kunstner/kurator
  • Karen Kristine Blågestad, kulturredaktør, Fædrelandsvennen
  • Kathrin Pabst, komiteleder ICOM, ICETHICS
  • Danby Choi, samtaleleder, Subjekt
Kontaktperson
Liv Ramskjær, Norges museumsforbund, 92427878
Twitter:
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
445