til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2022.

Hvordan startups digitaliserer SMB`er i industrien

Arrangør
Tvillingfabrikken AS, Innovasjon Norge, SIVA-inkubatoren Proventia, Universitetet i Agder, Dimension Four AS, Slamrensing AS
Dag
Torsdag 18/8 2022 14:15 - 15:30
Arrangementstype
Foredrag
Tema
Digitalisering
Språk
Norsk
Sted
Kirkegaten 5
Stedsbeskrivelse:
Tvillingfabrikken
Antall plasser i lokalet
50
 


Om arrangementet

Vi har inngang ved siden av Café Victor i Kirkegaten 5, midt i Pollen.

Sammen med Innovasjon Norge, Universitetet i Agder (UiA), SIVA-inkubatoren Proventia, softwaretech selskapet Dimension Four, samt en av våre kunder Slamrensing arrangerer Tvillingfabrikken foredraget med tittelen «Hvordan startups digitaliserer SMB`er i industrien».

Dette er en interessant rekke av bidragsytere som har ført til innovasjon og digitalisering i en grønn vekstbedrift som Slamrensing, samtidig som det har gitt Tvillingfabrikken et supert grunnlag til å bygge sin forretningsmodell og plattform for digitale tvillinger. Vi får en introduksjon til temaet, en presentasjon av fagfeltene dataharvesting og digitale tvillinger før vi avslutter med en panelsamtale med alle deltakerne i samarbeidet.

Litt om deltakerne i arrangementet:

Tvillingfabrikken AS – en oppstarts- og vekstbedrift fra Arendal som utvikler digitale tvillinger for industrien med fokus på SMB. Tvillingfabrikken ble i 2021 tildelt Kommersialiseringsstøtte fra Innovasjon Norge, en støtte som sammen med et etablert samarbeid med UiA i Grimstad var avgjørende for videre funding og oppstart av selskapet. Digitale tvillinger er en kraftfull teknologi som knytter sammen 3D-animerte videomodeller av virkelige objekter som maskiner eller produksjonsprosesser med bl.a. sensorteknologi, big data og kunstig intelligens. De kan brukes til å bl.a. overvåke og styre prosesser, predikere vedlikehold, fjerndiagnostisering, opplæring, optimalisere forsyningskjeder og produksjonsprosesser med tanke på energi og materialsvinn.

Dimension Four AS – en oppstarts- og vekstbedrift fra Porsgrunn med en rask og skalerbar ende til ende IoT-tjeneste som kobler alle sensor og datakilder med en sterk API. Dette er løsningen som brukes på Tvillingfabrikkens backend plattform for digitale tvillinger.

Slamrensing AS – en grønn vekstbedrift fra Revetal utenfor Tønsberg som leverer renseløsninger for entreprenører, steinprosessindustri, bergverk, og brønn- og energibrønnselskaper. Tvillingfabrikken har utviklet digitale tvillinger for Slamrensing sine mobile renseanlegg som brukes for å overvåke og fjerndiagnostisere og trene opp operatører som befinner seg ute i felt. Bedriften sparer seg for mange utrykninger som igjen øker deres egen kapasitet samtidig som det sparer sluttkundene for store kostnader.

Proventia – en SIVA-inkubator fra Herøya som hjelper gründere og andre idéhavere med å kommersialisere nye unike forretningsideer som kan realiseres i regionen. Proventia er en støttespiller som har bistått Tvillingfabrikken i oppstarten og fremover gjennom en spennende vekstfase.

UiA – Universitetet har vært en aktiv støttespiller og samarbeidspartner for Tvillingfabrikken siden oppstarten. Sammen med Forskningsrådet og UiA har Tvillingfabrikken satt opp en industriell Ph.D. med oppstart fra høsten. I tillegg er UiA i ferd med å etablere en strategisk Ph.D. som kommer i tillegg til den allerede etablerte Ph.D`en.

Medvirkende
  • Klaus Espegard, Gründer og daglig leder, Tvillingfabrikken
  • Sveinung Hovstad, Regionsdirektør, Innovasjon Norge
  • Preben Hjallum, Forretningsutvikler, Proventia
  • Filippo Sanfilippo, Professor, Universitetet i Agder
  • Morten Steinvåg, Chief Commercial Officer, Dimension Four
  • Karl Erik Larsen, Daglig leder, Slamrensing
Kontaktperson
Klaus Espegard, Daglig leder, Tvillingfabrikken AS, 91668189, klaus@tvillingfabrikken.no
Universell utforming
Nei
Servering
Ja
Sidevisninger
492