til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2022.

Alle kan jobbe med riktig bistand - Hva er utfordringene med vårt velfungerende velferdssystem?

Arrangør
Frelsesarmeen
Dag
Onsdag 17/8 2022 09:00 - 10:15
Arrangementstype
Seminar
Tema
Arbeid , Inkludering
Språk
Norsk
Sted
Frelsesarmeen
Stedsbeskrivelse:
Hovedsal
Antall plasser i lokalet
100
 


Om arrangementet

Store deler av arbeidslivet skriker etter arbeidskraft, men likevel sliter mange med å få seg jobb. Arbeidsledigheten er på sitt laveste på lenge, men Frelsesarmeen mener det er rom for å få langt flere i arbeid, og vil fortelle hvorfor og hvordan.

Frelsesarmeen jobber for mer inkludering og mindre utenforskap – og bistår rusavhengige og andre med utfordringer, slik at de blir inkludert i arbeidslivet. Jobb og inntekt gir verdighet, helsegevinst og er bra for samfunnsøkonomien.

Fretex – Norges største arbeidsinkluderingsbedrift – lanserer Jobbarometeret, en årlig undersøkelse om hvordan arbeidsgivere og befolkningen opplever det å rekruttere og det å søke jobber. Fjorårets undersøkelse viste at hver tredje unge sliter med å be om hjelp i jobbsøkerprosessen og at de syntes det var vanskelig å trekke fram sine gode egenskaper.

Møt politikere og Frelsesarmeen til debatt om hvordan vi kan få flere i arbeid.

«Arbeid gir en lønn – og et liv». 
(William Booth, Frelsesarmeens grunnlegger)

 

PROGRAM:

  • Lansering av årets Jobbarometer, v/ Dag Atle Meinich-Bache, direktør for arbeidsinkludering i Fretex.
  • «Med håp i bagasjen» som bistår deltakere til å finne veien ut av fattigdomsspiralen, v/ Kristin Stordal, seksjonsleder Velferd og utvikling.
  • “Veien frem” et prosjekt som skal styrke ungdoms motivasjon til å fullføre videregående skole, v/ Dahab Hagdu, leder tjenester og prosjekt i Fretex.
  • Boligens betydning for arbeid, v/ Ida Sollien Kjeldal, koordinator Familiebosatt.
  • Rusomsorgen og arbeid – Samtale mellom Patrick, ansatt på Såpa og Pål Henriksen, daglig leder Ut i jobb, De ti bud og Såpa bilpleie.

DEL 2: Panelsamtale med politikere og Frelsesarmeen om hvordan vi kan skape mer inkludering og mindre utenforskap ved å få langt flere i arbeid.

AVSLUTNING: «Der skoen trykker» - Frelsesarmeens innspill til Stortingsperioden 2021 til 2025, Lindis Evja, sosialsjef i Frelsesarmeen

Møteledere: Trine Gjermundbo, kommunikasjonssjef i Fretex og Elin Westby Herikstad, assisterende sosialsjef i Frelsesarmeen

 

Kontaktperson
Elin Herikstad, Ass. sosialsjef, Frelsesarmeen, 938 67 317
Twitter:
Universell utforming
Hørselshjelpemidler
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
1115