Kart som redder liv og kart som gir bedre kunnskap i klimaendringenes tid.
Innledning til debatt: Paul Chaffey.
Gode geografiske data er stadig viktigere for samfunnet på mange områder. Vi har behov for å predikere fremtidig flomhendelser og andre klimahendelser når vi planlegger å bygge boliger og veier. Vi har behov for å varsle inn de riktige innbyggerne på riktig sted når naturkatastrofen truer. Kombinasjonen av en god felles datainfrastruktur og moderne innbyggerkontaktløsninger er helt sentralt for å være bedre forberedt. Erfaringene fra Gjerdrum har økt oppmerksomheten om nettopp dette området i beredskapen i Norge. Vi ønsker å se fremover og diskutere hvordan geodata kan bidra til å gjøre oss godt forberedt.
* Hvordan kommer personvernet inn?
* Hvor trekker vi grensen for å samle inn personopplysninger i samfunnskritiske kartløsninger?
* Hvordan går vi frem for å etablere den digitale infrastrukturen vi trenger og som både er en ressurs i pågående beredskapssituasjoner, men også brukes til å langtidsplanlegge når klimaet endrer seg?
* Hvilke offentlige aktører er det viktig å involvere i dette arbeidet?
* Hvem har ansvaret for å koordinere og for å delta?
* Hvordan sikrer vi at de som har viktige data sørger for å tilgjengeliggjøre dem på en slik måte at de kan brukes sammen med kartdataene?
* Hvorfor vi ikke har kommet lengre med å samordne de viktige byggeklossene m.h.t. kartdata selv om det har vært et viktig tema i en årrekke