til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2022.

CYBER SEC for SMB

Arrangør
LØRN AS
Dag
Onsdag 17/8 2022 16:30 - 17:15
Arrangementstype
Samtale
Tema
Innovasjon , Digitalisering
Språk
Norsk
Sted
Sparebanken Sør
Antall plasser i lokalet
110
 


Om arrangementet

Det er rundt 630.000 bedrifter i Norge i dag, og under 1 prosent av disse har over 100 ansatte. De resterende 99 prosent av virksomhetene, går under kategorien «små og mellomstore». Disse 626.000 bedriftene representerer en stor del av Norges verdiskapning.

Disse SMBene er daglig mål for ulike cybertrusler som kan skade virksomhetene både på kort og lang sikt. Utfordringene til disse bedriftene dreier seg om hvordan de skal etablere gode tiltak som står i forhold til trusselen de står overfor. De fleste av SMBene har begrensede budsjetter innen sikkerhet, og de mangler kompetanse til å finne gode løsninger. Konsekvensen av et angrep kan være at bedriften eller andre deler av verdikjeden de er en del av, kan utsettes for tap av intellektuell eiendom eller økonomiske- og omdømmemessige tap. Derfor er det avgjørende at SMBer tar dette scenariet på alvor, og at de tar grep og sikrer virksomhetene sine. Spørsmålet er jo bare: hvordan gjør vi dette?

Sammen med Nasjonalt cybersikkerhetssenter (NCSC), KPMG og Visma skal LØRN gjennomføre en panelsamtale, hvor vi skal diskutere hvordan SMBer kan gripe an denne problemstillingen.

LØRN har i tillegg lansert en podkastserie med fokus på cyber sec hvor debattantene også deltar. I denne serien ser vi blant annet på hvordan SMBer kan utvikle nødvendig teknologi, øke innovasjonstakten, sikre bærekraftige løsninger samtidig som de ivaretar sikkerheten.

Sammen med Nasjonalt cybersikkerhetssenter (NCSC), KPMG og Visma skal LØRN diskutere hvordan SMB kan gripe an denne problemstillingen. LØRN har i tillegg lansert en podkastserie med fokus på cyber sec. I denne serien ser vi blant annet på hvordan SMBer kan utvikle nødvendig teknologi, øke innovasjonstakten, sikre bærekraftige løsninger samtidig som de ivaretar sikkerheten.

Medvirkende
  • Frode Skaarnes, Partner/COO, LØRN AS
  • Lene Bogen Kaland, Underdirektør, NCSC
  • Hans Christian Pretorius, Partner, KPMG
  • Espen Agnalt Johansen, Director of Security, Visma
Kontaktperson
Frode Skaarnes, Partner/COO, LØRN AS, 91687688, frode@lorn.tech
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Nei
Sidevisninger
929