På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Stort nok, fort nok? Dette kan vi gjøre for å nå klimamålene og lykkes med grønn omstilling

Arrangør
SINTEF, NTNU, Enova
Dag
Onsdag 17/8 2022 14:00 - 15:00
Arrangementstype
Samtale
Tema
Klima/miljø , Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
M/S Sandnes
Stedsbeskrivelse:
Festsalen
 


Om arrangementet

2020-tallet er skaleringens tiår. For å nå klimamålene må innsatsen i løsninger som gir oss en bærekraftig økonomi i et klimanøytralt samfunn økes massivt. Ny og mer klimavennlig teknologi må utvikles i alle bransjer og sektorer, og den må modnes og rulles ut raskere enn noensinne før. 

EU har tatt opp hansken. På dette arrangementet blir du kjent med EUs Innovasjonsfond, som er et av verdens største fond for klimateknologi. Fondet er et virkemiddel for å omsette EUs klimastrategi European Green Deal til praksis, hvor målet er en grønn europeisk økonomi med netto nullutslipp i 2050.

Fram mot 2030 skal mer enn 20 milliarder euro deles ut til prosjekter som gir store utslippsreduksjoner. Høsten 2023 kommer en ny utlysningsrunde hvor det er til sammen tre milliarder euro å søke om for de norske virksomhetene som er lengst fremme på å utvikle klimavennlig teknologi. 

I arrangementet vil du også møte eksperter fra NTNU og SINTEF som sammen med aktører fra norsk industri og virkemiddelapparat vil fortelle om eksempler på europeiske prosjekter vi kan omsette til nytte her hjemme, og suksesshistorier om hvor langt vi er kommet på veien mot en grønn norsk økonomi.

CO2-utslipp som ved hjelp av bioteknologi blir til nyttige produkter i stedet, erfaringer fra oppskaleringen av den europeiske hydrogenøkonomien og erfaringer fra ni norske virksomheter som sammen konkurrerte om å nå opp i EUs Innovasjonsfond sin milliardtildeling sommeren 2022 er blant stikkordene når vi ønsker velkommen til et møte dedikert til å sette fart på grønn omstilling av norsk økonomi. 

 

Medvirkende
  • Eli Aamot, Konserndirektør Industri, SINTEF
  • Edgar Hertwich, Professor, international chair, NTNU
  • Jo-Kristian Stræte Røttereng, Seniorrådgiver, nasjonalt kontaktpunkt for EUs Innovasjonsfond, Enova
  • Lise Winther, SVP Upstream Projects and Technologies, Yara
  • Einar Tyssen, CEO, Removr
  • Tor Isachsen, Prosjektdirektør, Biozin
Kontaktperson
Stein Mortensholm, Kommunikasjonssjef Industri, SINTEF, 99009600
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
442