til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette arrangementet er avlyst
Dette var et arrangement i 2022.

Det digitale kulturhuset

Arrangør
UKM Norge, Ungdom og Fritid, NOVA kulturhus, Trondheim kommune
Dag
Onsdag 17/8 2022 13:00 - 13:30
Arrangementstype
Kultur/aktivitet
Tema
Kultur , Idrett/fritid
Språk
Norsk
Sted
Kulturkammeret
Stedsbeskrivelse:
Smia scene - 1.etasje
Antall plasser i lokalet
50
 


Om arrangementet

NOVA – det digitale kulturhuset er en nasjonal digital møteplass for ungdom. Prosjektet startet som et samarbeid mellom UKM Norge, Ungdom & Fritid, Trondheim kommune og flere ungdommer/ansatte fra forskjellige kommuner i hele landet. I dag er det Trondheim kommune som drifter tilbudet. Vi bruker Discord, en brukervennlig og tilgjengelig plattform mange ungdommer allerede kjenner godt. Akkurat som en tradisjonell fritidsklubb er online-varianten bygd opp med forskjellige rom og kategorier/etasjer hvor ungdom kan møtes digitalt for spill, kreative aktiviteter og sosial kontakt med andre ungdommer og trygge voksne. I motsetning til de lokale online-klubbene er NOVA åpen på tvers av kommune- og fylkesgrenser. Det er samtidig åpnet for at de som ønsker kan velge spesifikke fylker eller interesser, som gjør at ungdommene får tilgang til “rom” som er tilknyttet egne fylker eller spesifikke interesser.

Det legges stor vekt på medvirkning for å sikre at barn og unge opplever tilbudet som en relevant og attraktiv møteplass. NOVA er i stor grad for unge som driver med datakultur, gaming/e-sport og andre fritidsaktiviteter. I et slikt online kulturhus er det samtidig rom for andre aktiviteter og interesser, avhengig av hva ungdommene ønsker. Det er også et mål at møteplassen skal være en trygg sosial arena, som skaper relasjoner og motvirker isolasjon og utenforskap.

Vi forteller om hvordan vi jobber med digitalt ungdomsarbeid og hvorfor dette er så viktig. 

På en Møteplass for Datakultur vil vi under Arendalsuka presentere flere tiltak og prosjekter innenfor temaet datakultur for barn og unge.  

Kaffe og prat om gaming og ungdomskultur

Velkommen til Kulturkammeret for en kaffe, en prat om gaming og ungdomskultur.

På en Møteplass for Datakultur på Kulturkammeret setter vi fokus på datakultur blant barn og unge sammen med flere nasjonale organisasjoner. I år samarbeider Ungdom og Fritid, Norsk kulturskoleråd, UKM, Norsk kulturforum og Kulturtanken om en rekke arrangement. Målet er å skape mer oppmerksomhet om barn og unge og deres kultur- og fritidstilbud.

Medvirkende
  • Runar Nilsen Wiktil, Prosjektleder, NOVA / Trondheim kommune
  • Marie Lunde, Gamingkonsulent, Ungdom og Fritid
Kontaktperson
Tom Andreas Kristensen, UKM Norge, 47631387
Universell utforming
Hørselshjelpemidler
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Ja
Sidevisninger
290