til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2022.

Krig i Europa – er sanksjoner den nye normalen?

Arrangør
Wikborg Rein, Advokatforeningen
Dag
Torsdag 18/8 2022 13:00 - 13:45
Arrangementstype
Samtale
Tema
Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
Advokatfirma Tofte Hald
Stedsbeskrivelse:
Takterrassen
Antall plasser i lokalet
null
 


Om arrangementet

Russlands invadering av Ukraina har ført til en rekke juridiske spørsmål, både knyttet til sikkerhetspolitikk, humanitærrett, sanksjoner og menneskerettigheter. I dette seminaret fokuserer vi særlig på sanksjoner, og sanksjonspakken mot Russland – den mest omfattende noensinne .

I lys av krigen ser vi også på grensedragninger mellom sanksjoner og menneskerettigheter, og umulige avgjørelser, der viktigheten av sanksjonsetterlevelse må veies opp mot liv, helse og grunnleggende menneskerettigheter.

Er sanksjoner den nye normalen? Og hva kan vi lære av eskaleringen av tiltak mot Russland?

I samarbeid med Advokatforeningen inviterer Wikborg Rein Advokatfirma til en samtale der et kyndig panel vil svare på disse spørsmålene.

  • NRK-reporter Gro Holm befant seg i Ukraina da Russland invaderte landet og har rapportert om krigen fra Ukraina siden da. Hun har i mange år vært korrespondent for NRK i Moskva og skal tilbake dit i høst. Holm vil fortelle om sine opplevelser i Ukraina og hva hun forventer nå som hun skal tilbake til Russland, samt gi hennes syn på sanksjoner.
  • Avdelingsdirektør og nestleder i Utenriksdepartementets rettsavdeling Martin Sørby har et særlig ansvar for sanksjoner. Hans tidligere funksjoner inkluderer kontrolldirektør i Utenriksdepartementet, ambassadør i Nederland og Luxembourg samt leder av seksjon for humanitær- og strafferett.
  • Ingvild Høgenes Nilsen er advokat med bakgrunn fra privat praksis og er i dag leder av konsernjuridisk avdeling i sjøforsikringsselskapet Gard. Hun har gjennom flere år jobbet aktivt med sanksjonsproblematikk og vil dele praktiske erfaringer knyttet til hvordan sanksjoner rammer et internasjonalt selskap som Gard både direkte og indirekte.

     

Medvirkende
  • Elisabeth Roscher, Partner og leder av Wikborg Reins compliance-team, medlem av Advokatforeningens MR-utvalg,
  • Tine Vigmostad, Senioradvokat i Wikborg Rein og fagansvarlig for sanksjoner
  • Gro Holm, Reporter i NRK
  • Martin Sørby, Avdelingsdirektør og nestleder i Utenriksdepartementets rettsavdeling
  • Ingvild Høgenes Nilsen, General Counsel i Gard
Kontaktperson
Henrik Skjevestad, Kommunikasjonsrådgiver, Wikborg Rein, 482287776, hss@wr.no
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Nei
Sidevisninger
1815