På program.arendalsuka.no bruker vi informasjonskapsler (cookies). Når du bruker vår nettside godkjenner du dette.
til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no

Hvor står sjømaten i matpolitikken?

Arrangør
Norges Fiskarlag, Fiskebåt, Pelagisk Forening, Norges Råfisklag, Norges Sildesalgslag, Surofi, Fiskehav, Vest-Norges Fiskesalgslag, Fiskerlaget Sør, Norsk Villfisk
Dag
Tirsdag 16/8 2022 14:30 - 15:30
Arrangementstype
Seminar
Tema
Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
Samferdselsteltet
Antall plasser i lokalet
50
 


Om arrangementet

Sjømaten kan være løsningen på flere utfordringer i matpolitikken, om vi tillater det. Blant disse utfordringene står mattrygghet, klima og miljø og bærekraft sentralt. Vi vil i dette seminaret se nærmere på flere av disse temaene. Vi vil blant annet se på følgende spørsmål.

Vi har nok sjømat til å være selvforsynt, men flere regner den ikke med i Norges selvforsyningsgrad. Hvorfor ikke?

Mange velger bort kjøtt i dag, men i skiftet til et grønnere kosthold ryker også fisken. Hvorfor det?

Hvordan kan sjømat ta en større rolle i norsk matpolitikk? Hvordan kan sjømaten få hovedrollen?

Program: 

Moderator: Odd Kristian Dahle, Fiskebåt

Innledere: 

  • Monica Sanden, Havforskningsinstituttet
  • Henriette Øien, Folkehelseinstituttet
  • Herman Søndenaa, MdG Oslo 

Panelsamtale

  • Monica Sanden, Havforskningsinstituttet
  • Henriette Øien, Folkehelseinstituttet
  • Herman Søndenaa, MdG Oslo 

Medvirkende
  • Odd Kristian Dahle, Informasjonsleder, Fiskebåt
  • Monica Sanden, Forskningsleder, Havforskningsinstituttet
  • Henriette Øien, Avdelingsdirektør, Folkehelseinstituttet
  • Herman Søndenaa, Byrådssekretær, MDG Oslo
Kontaktperson
Hanna Bakke-Jensen, Rådgiver, Norges Fiskarlag, 90013381
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Servering
Nei
Sidevisninger
512