til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2022.

Inkluderende Datakultur og Datakulturrådet

Arrangør
UKM Norge, Ungdom og Fritid, KåfjordMeta
Dag
Tirsdag 16/8 2022 11:30 - 12:00
Arrangementstype
Kultur/aktivitet
Tema
Kultur , Idrett/fritid
Språk
Norsk
Sted
Kulturkammeret
Stedsbeskrivelse:
Smia scene - 1.etasje
Antall plasser i lokalet
50
 


Om arrangementet

Inkluderende datakultur var et samarbeidsprosjekt mellom Ungdom og fritid, UKM, det digitale kulturhuset Nova og KRED.  Prosjektet fikk tildelt såkornmidler fra Kulturtanken og hadde som mål å styrke det digitale ungdomsarbeidet og utvikle en metode som gjør at flere barn og unge kan delta i tilbud som handler om dataspill og datakultur. Dette prosjektet resulterte i etableringen av Datakulturrådet. 

Datakulturrådet er et medvirkende ungdomsråd med ungdom som engasjerer seg for datakultur. Rådets rolle er å representere unge stemmer i politiske beslutningsprosesser, og medvirke i prosjekter som skal forbedre unges mulighet til å game og drive med datakultur gratis. Rådet gir innspill som skal gi tilretteleggere økt kompetanse om hvordan skape tilbud av kvalitet på fritidsklubber og kulturarenaer – og hvordan de kan få ungdom til å medvirke i beslutninger knyttet til deres ønsker, behov og idèer. 


På en Møteplass for Datakultur vil vi under Arendalsuka presentere flere tiltak og prosjekter innenfor temaet datakultur for barn og unge.  
 

Kaffe og prat om gaming og ungdomskultur

Velkommen til Kulturkammeret for en kaffe, en prat om gaming og ungdomskultur.

På en Møteplass for Datakultur på Kulturkammeret setter vi fokus på datakultur blant barn og unge sammen med flere nasjonale organisasjoner. I år samarbeider Ungdom og Fritid, Norsk kulturskoleråd, UKM, Norsk kulturforum og Kulturtanken om en rekke arrangement. Målet er å skape mer oppmerksomhet om barn og unge og deres kultur- og fritidstilbud.

Medvirkende
  • Marie Lunde, Gamingkonsulent, Ungdom og Fritid
  • Frank Haugseth, Rådgiver datakultur, UKM Norge
Kontaktperson
Tom Andreas Kristensen, UKM Norge, 47631387
Universell utforming
Hørselshjelpemidler
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Ja
Sidevisninger
397