til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2022.

Kina og Vesten - samarbeid eller frakobling?

Arrangør
Storebrand
Dag
Onsdag 17/8 2022 15:30 - 16:30
Arrangementstype
Debatt
Tema
Økonomi , Næringsliv
Språk
Norsk
Sted
RS Storebrand
Stedsbeskrivelse:
På dekk
Antall plasser i lokalet
null
 


Om arrangementet

Den geopolitiske situasjonen globalt utvikler seg raskt, spesielt etter Russlands invasjon av Ukraina. Todelingen teknologisk, økonomisk og politisk blir stadig tydeligere, med supermakten USA på den ene siden og Kina på den andre siden. Supermaktrivaliseringen tiltar; blir den forsterket samt akselerert av Ukraina-krigen? Hvilke konsekvenser vil det ha for verdensøkonomien?

Sanksjonspolitikk tas stadig mer i bruk, ikke minst på den økonomiske fronten. Dette fremskynder todelingen og stadig flere land må velge side. Hvordan forholder land som India og andre fremvoksende økonomier seg fremover? Og går det an å holde igjen Kinas fremvekst fremover, og hvilke midler vil tas i bruk?

Samtidig fordrer klimakrisen at stormaktene samarbeider, selv om den politiske, teknologiske og økonomiske utviklingen ser ut til å gå motsatt vei. Hvordan kan klimakrisen får stormaktene til å samarbeide, om det i det hele tatt er mulig? Eller kan klimakrisen være en felles sak hvor stormaktene kan komme nærmere?

Partikongressen i høst vil nok en gang gi signaler om viktige prioriteringer fremover og hva som vil stå på agendaen. Hva kan vi forvente fra høstens partikongress?

Medvirkende
  • Olav Chen, Leder Allokering og Globale Renter, Storebrand Asset Management
  • Erik Solheim, Politiker
  • Henning Kristoffersen, Sosialantropolog
Kontaktperson
Olav Chen, Leder for Allokering og Globale Renter, Storebrand Asset Management, 95075498
Twitter:
Universell utforming
Nei
Servering
Nei
Sidevisninger
440