til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2022.

Hvordan forstå og møte mennesker som er utsatt for vold i nære relasjoner.

Arrangør
Alternativ til Vold
Dag
Tirsdag 16/8 2022 10:00 - 11:15
Arrangementstype
Foredrag
Tema
Helse
Språk
Norsk
Sted
Langbryggen 5
Stedsbeskrivelse:
Alternativ til Vold, 3. etasje
Antall plasser i lokalet
35
 


Om arrangementet

Mange kvinner og menn som har blitt utsatt for vold fra partneren sin opplever å streve med ettervirkninger av volden. Virkningene av vold varierer mye fra person til person og det er ikke alltid lett å forstå sammenhengen mellom hvordan man har det og volden man har blitt utsatt for. Mange vil ha behov for hjelp i form av samtaler med noen som har spesiell kunnskap om vold i nære relasjoner. 

Alternativ til Vold (ATV) er et nasjonalt kompetanse - behandlingssenter for vold, primært til den som utøver vold, men vi tilbyr også behandling til de som er utsatte for vold. Vi ser hvordan det å ha god kjennskap til mekanismene om hva som driver volden og også ha utøver perspektivet i bunn er med på å bidra til å gi god forståelse og behandling til de som er utsatte for vold. 

Psykologene Øydis Vevik og Christina Pettersen Kolle ved henholdsvis ATV Arendal og ATV Vestfold vil i denne presentasjonen gi dere innsikt i hva den utsatte for vold trenger både fra de rundt seg og hjelpeapparatet samt få et innblikk i de ulike temaene vi tar for oss i samtalene og gruppene. Dere kan forvente å, blant annet, få vite mer om hva vold er og reaksjoner etter vold, beskyttelse og sikkerhet, prinsipper for behandling av klienter som utøver vold, prinsipper for traumebehandling, hvordan vold påvirker egen evne til å gi omsorg og hvordan styrke og ta vare på seg selv.  

Medvirkende
  • Øydis Vevik, Psykologspesialist, Alternativ til Vold
  • Christina Pettersen Kolle, Psykolog, Alternativ til Vold
Kontaktperson
Inger Brit Holm, Familieterapeut/leder, Alternativ til Vold, 99421353
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Nei
Sidevisninger
790