De siste 10 årene har det foregått en stille, om enn ikke ukontroversiell, landbruksrevolusjon i Midt-Norge. Vi møter styreleder Ole Robert Reitan og administrerende direktør i Norsk Kylling, Kjell Stokbakken for å snakke om hvordan det å gjøre ting skikkelig lønner seg til slutt.
Midtnorske Norsk Kylling er blitt en snakkis i næringsmiddel-verden – og senest i juni mottok bedriften heder og ære etter de ble den første, industrielle aktør i verden til å gjennomføre ECC-standarden i all produksjon.
Norsk Kylling har som uttalt mål å bygge «verdens beste næringsmiddelverdikjede» men hvordan gjør man det i praksis?
Vi får høre om erfaringene med å bytte ut 18 millioner kyllinger, om å flytte produksjonen fra en kommune til en annen, om å investere 2 milliarder i en utslippsfri produksjon og om hvordan man gir dagslys til 15 millioner kyllinger.
Som ved alle våre lunsjer vil det bli servert et gratis måltid, og gitt anledning til å stille spørsmål fra salen.
Bidragsytere: