til hovedinnhold
 
Utskrift fra www.arendalsuka.no
Dette var et arrangement i 2022.

Kreativ by: Hvor mye mat kan byen lage?

Arrangør
NIBR OsloMet
Dag
Tirsdag 16/8 2022 11:30 - 12:15
Arrangementstype
Seminar
Tema
By- og stedsutvikling , Klima/miljø
Språk
Norsk
Sted
Kulturkammeret
Stedsbeskrivelse:
Klangverket
Antall plasser i lokalet
null
 


Om arrangementet

 

Hvordan omformer store byer sitt matsystem?

Forskerne Einar Braathen og Anders Eika gir smakebiter på hvordan Oslo og andre europeiske byer involverer borgerne i omforming av de urbane matsystemene - fra jord til bord. 

Gjennom ‘Living Labs’ fremmes nye praksiser i samarbeid mellom de som dyrker, distribuerer, lager og konsumerer mat. Økt urbant landbruk er bare et av tiltakene. 

Her er kommunene aktive støttespillere. Gjennom deltakende planlegging prøver de å få hele byen med. Målet er å øke konsumet av kortreist, plantebasert og økologisk dyrket mat, samt å redusere matsvinnet, og på den måten minske klimautslippene. 

For å gi helt konkrete eksempler, forteller sivilarkitekt og byutvikler Arild Eriksen om sin verktøykasse for jordbruk i byens offentlige rom, ideer til «det spiselige nabolaget» og nettapplikasjonen Sanke. 

Medvirkende
  • Einar Braathen, forsker, NIBR
  • Anders Eika, forsker, NIBR
  • Arild Eriksen, sivilarkitekt og byutvikler
Kontaktperson
Geir Heierstad, Instituttleder, NIBR OsloMet, 950 85 622, geir.heierstad@oslomet.no
Twitter:
Universell utforming
Rullestoltilpasset lokale
Rullestoltilpasset WC
Servering
Ja
Sidevisninger
1388